Osobe s umanjenim sposobnostima iz Kragujevca posjetile Općinu


15. 8. 2013

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas (15. avgusta) je ugostio članove Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca i NVO altruista “Svjetlo” iz Sarajeva. Povod posjete bila je zahvalnost Općini i načelniku na podršci pri realizaciji projekta “Susreti prijeteljstava”.
Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista “Svjetlo” pojasnio je da članovi Kluba osoba s invaliditetom iz Kragujevca borave u studijskoj posjeti Sarajevu i da će se tokom pet dana boravka, kroz razne aktivnosti i upoznavanja kulturno-historijskih znamenitosti, družiti sa članovima NVO altruista “Svjetlo”.
“Ovaj projekat podržali su samo pojedinci, ali bez obzira na to mi smo uspjeli organizovati ovaj susret. Zahvaljujem se načelniku Hadžibajriću koji je kao i uvijek prepozno naš rad, pomogao nam i pružio podršku”, rekao je Čaušević.


Čaušević je podsjetio i da su NVO altruista “Svjetlo” i Klub osoba s invaliditetom iz Kragujevca bili most povezivanja Općine Stari Grad i grada Kragujevac koji su se 2011. godine bratimili i potpisali Sporazum o saradnji.
Načelnik je kazao da mu je drago što su uspjeli organizovati ovaj susret, zaželio im sreću u budućim akcijama i projektima, dodavši da su ovakvi primjeri dokaz šta se sve može postići upornim radom.
“Još prije tri godine Općina Stari Grad i Kragujevac bratimili su se i potpisali sporazum o privrednoj, kulturno-umjetničkoj i sportskoj saradnji. Mi sa Kragujevcom imamo izvrsnu saradnju i nadam se da će tako biti i ubuduće” kazao je Hadžibajrić.
Prema riječima Čauševića za naredne dane studijske posjete planiran je i obilazak Starog Grada i njenih kulturno-historijskih znamenitosti.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630