Rumunski ambasador zasadio lipu


20. 7. 2011

Daniel Banu, ambasador Rumunije u BiH danas je u Aleji ambasadora zasadio „svoju“ lipu.
 

Banu i Kamber sade lipu

Ovo je 107. lipa u Aleji ambasadora koje su u proteklom periodu zasadili akreditovani ambasadori u BiH, kao i visoki zvaničnici međunarodnih organizacija.

Ceremoniji sadnje lipe prisustvovala je i delegacija Općine Stari Grad: Mustafa Lačević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, Alija Kamber, pomoćnik načelnika za privredu i Alija Ibrović, stručni savjetnik.
„Čast mi je i zadovoljstvo što sam zasadio lipu u Aleji ambasadora. Drago mi je da sam mali dio ovog velikog događaja i projekta“, rekao je ambasador Banu.
Istakao je kako čin sadnje lipe ne simbolizira samo prijateljstvo, nego i poboljšava kvalitet životne sredine.
 

Ambasadoru uručen certifikat Ambasador uručuje poklon za Općini Stari Grad


Kamber je ambasadoru, nakon sadnje lipe uručio certifikat koji će ga uvijek podsjećati na ovaj događaj, kao i maketu Aleje ambasadora.
„Općini Stari Grad velika je čast što ste u Aleji ambasadora posadili lipu. Ova lipa simoblizira prijateljstvo, ali je i poziv za ponovnu posjetu našoj Općini“, rekao je Kamber.
Lačević je kazao kako Ruminija i BiH imaju nekoliko sličnosti, podsjetivši na istovjetno političko uređenje obiju zemalja, kao i konfiguraciju terena.
„ Mandat bude i prođe, ali lipa, koja je simbol prijateljstva dviju država i naroda, uvijek ostaje“, istakao je Lačević.
 

Banu i Kamber Ambasador Banu pored „svoje“ lipe


Ambasador Banu je Općini Stari Grad Sarajevo uručio poklon kao mali znak prijateljstva.
Projekat Aleje ambasadora pokrenut je 2002. godine i to duž Miljacke od Bentbaše, preko Darive do Kozje ćuprije. Prvu lipu posadio je bivši visoki predsatvnik u BiH Wolfgang Petrich.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630