Općina Stari Grad obezbijedila besplatne ulaznice za studente za predstave Narodnog pozorišta


31. 1. 2024

Općina Stari Grad Sarajevo nastavlja svoju predanu podršku kulturnim aktivnostima, s posebnim fokusom na obrazovanje mladih. Danas je vijećnica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, Šejla Uzunović posjetila Narodno pozorište Sarajevo kako bi podržala inicijativu koju je pokrenula, a koja ima za cilj osigurati besplatne ulaznice za studente za predstave u ovoj instituciji.

U pratnji v.d. pomoćnice načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine, Enide Osmanagić, vijećnica Uzunović pokazala je predanost nastavku angažmana na ovoj važnoj inicijativi. Tokom posjete, Aida Mujčinović Palinić, rukovoditeljica Službe marketinga i propagande Narodnog pozorišta, srdačno je ugostila ekipu Općine Stari Grad Sarajevo. Njena podrška i saradnja dodatno će ojačati vezu između Općine i ove ugledne kulturne institucije, sa zajedničkim ciljem poticanja kulturnog učestvovanja mladih generacija.

Naime, Općina je izdvojila sredstva kako bi omogućila besplatne ulaznice za sve studente sa prebivalištem na području općine Stari Grad. Ove ulaznice pokrivaju predstave prema repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo, pružajući priliku mladima da prate najnovije kulturne događaje u gradu. Da bi rezervisali svoje besplatne ulaznice, studenti se mogu obratiti putem e-mail adrese kolektivnaprodaja@nps.ba, gdje mogu dobiti sve potrebne informacije.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630