Održan zbog građana mjesnih zajednica Kovači i Sumbuluša


25. 2. 2023

Nakon mjesnih zajednica Ferhadija, Mjedenica, Baščaršija, Mošćanica, Babića bašča, Sedrenik, Bistrik, Širokača i Toka - Džeka, u petak, 24.02.2023.godine održan je Zbor građana mjesnih zajednica Kovači i Sumbuluša.
 
Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić predstavio je građanima realizovane projekte u ovim mjesnim zajednicama u proteklom periodu istakavši da je u posljednjih sedam godina u poboljšanje uslova i projekte na Kovačima i Sumbuluši uloženo oko 3 miliona KM. Načelnik Hadžibajrić je građanima najavio projekte koji će biti realizovani u ovoj godini. U mjesnim zajednicama Kovači i Sumbuluša radit će se sanacija ulica Prijepoljčeva, Abdesthana od broja 3 do broja 13, Jekovac, sanacija zida kod OŠ "Saburina", te sanacija javne rasvjete.
 
 
Građani dobili odgovore na sva pitanja
 
Zbor građana bio je prilika da se prisutni obrate direktno općinskom načelniku i njegovim saradnicima pitanjima za koja su zainteresovani. Na sva pitanja dobili su odgovore direktno od načelnika Hadžibajrića.
Jasmina Islambegović iz ulice Prijepoljčeva iznijela je problem stabla bora koji je viši od 20 metara i nalazi se u blizini njene kuće. "Stablo je previsoko i stalno se ljulja. Veoma sam zabrinuta za moju kuću i porodicu svaki put kada najave nevrijeme. Voljela bih kada bi Općina to mogla riješiti", kazala je Jasmina Islambegović. Nakon što je saslušao probleme sa kojim se ova porodica suočava, načelnik Hadžibajrić je naložio nadležnoj službi da već u ponedjeljak izađe na teren i djeluje po ovom pitanju.
 
Amir Ajdinović zanimao se za mogućnost zamjene kanalizacije, a nakon toga obnove kaldrme u dijelu ulice Sumbul česma od broja 22 do broja 58. Načelnik Hadžibajrić je najavio mogućnost da se ovaj projekat planira kroz predstojeći rebalans budžeta ukoliko postoji opravdanost i ista se utvrdi na terenu, te naložio nadležnoj službi da odmah izađe na teren.
 
Enes Kovačević živi u ulici Bakije sokak i zanimala ga je mogućnost sanacije prilaza Strošičkoj tabiji koji je kako je kazao u veoma lošem stanju i dotrajao.
"Kao što sam obećao građanima na prethodnim zborovima u mjesnim zajednicama, sve što je u nadležnosti Općine Stari Grad Sarajevo mi ćemo uraditi. Tako da ćemo svakako sanirati i ovaj prilaz o kojem ste govorili", poručio je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630