Izabrano novo rukovodstvo Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo


29. 12. 2022

Na danas održanoj 21.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo izabrani su predsjedavajući i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad. Nakon što je Općinsko vijeće prihvatilo Prijedlog razrješenja dosadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mirze Batalovića radi izbora na nespojivu funkciju (poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), pristupilo se izboru novog predsjedavajućeg.

Jednoglasno je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo za predsjedavajućeg izabralo Seida Škaljića (NBL/NES), dok je za dopredsjedavajućeg izabran Zlatan Ljuhar (Naša stranka). Inače, mjesto dopredsjedavajućeg bilo je upražnjeno nakon odlaska vijećnika Malika Garibije (SDP) koji se povukao iz politike početkom ove godine i nastavio rad u nevladinom sektoru. Do momenta izbora Škaljića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, sjednicom je predsjedavao dopredsjedavajući Damir Faruk Saračević (NiP).

Novoizabrani predsjedavajući Seid Škaljić se nakon izbora obratio Općinskom vijeću.

“Hvala kolegama i kolegicama koji su me podržali i dali svoj glas. Nastojat ću da zajedno još bolje radimo i realizujemo značajne projekte. Mi smo ovdje izabrani od starne građana, da ih predstavljamo i zato treba da se tako ponašamo i radimo u najboljem interesu građana Općine Stari Grad. Sve ono što je dobro za građane općine Stari Grad Sarajevo treba imati našu maksimalnu podršku. Pozivam vas da zajedno radimo na tome,”izjavio je Škaljić koji se potom obratio općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću. “Uvaženi načelniče, hvala Vam za podršku i povjerenje i nadam se nastavku uspješne saradnje sa Vama i svim općinskim službama, te da zajedno radimo za napredak i razvoj naše općine,” poručio je Škaljić.

Riječi zahvalnosti uputio je i novoimenovani dopredsjedavajući Zlatan Ljuhar kazavši da će se truditi da ubuduće sajedno s ostalim kolegama vijećnicima nastave uspješan i produktivan rad.

Usvojeni su svi predloženi akti iz oblasti urbanizma i privrede, kao i imovinsko-pravnih odnosa. Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo je danas Nacrt Programa rada Općinskog vijeća za 2023. godinu koji će biti upućen u javnu raspravu koja će trajati 15 dana.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630