Održana 16.redovna sjednica Općinskog vijeća: Imenovan Pravobranilac Općine Stari Grad


31. 5. 2022

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo održalo je danas 16.redovnu sjednicu na kojoj su razmatrani akti iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa, privrede, te imenovanje pravobranioca Općine Stari Grad Sarajevo.

Komisija za izbor Pravobranioca Općine Stari Grad dostavila je Izvještaj o provedenom postupku po Javnom oglasu za izbor pravobranioca gdje je jednoglasno utvrdila preporuku da se za pravobranioca Općine Stari Grad imenuje Enes Smajlović, imajući u vidu dosadašnje iskustvo i kompetencije, kao i zbog činjenice da je jedini kandidat koji je u potpunosti ispunio uslove javnog oglasa. Nakon davanja svečane izjave novoizabrani pravobranilac Općine Enes Smajlović zahvalio se za ukazano povjerenje.

“Zahvaljujem se na mom izboru za Pravobranioca Općine Stari Grad Sarajevo svim vijećnicima koji su glasali za prijedlog Komisije koja je provela konkursnu proceduru, kao i onim vijećnicima koji su bili suzdržani ili protiv. Zajedno sa svima Vama obećavam da ću kao i u protekle dvije godine, od kada obavljam dužnost v.d. Pravobranioca, zaštititi imovinu i imovinske interese Općine, svojim stručnim, moralnim i odgovornim odnosom prema postavljenim zadacima,” kazao je u svom obraćanju pravobranilac Enes Smajlović.

Vijećnici su danas usvojili odluku o prestanku mandata vijećnika Malika Garibije koji je na prošloj sjednici podnio ostavku na mjesto dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća i vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad, a potom su usvojili odluku o verifikaciji mandata sljedećeg kvalifikovanog kandidata sa liste - Željke Lera.

Primljena je k znanju informacija o provedenim izborima za savjete mjesnih zajednica Općine Stari Grad Sarajevo.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630