Završeni radovi na Obhodži, građani dobili kanalizacionu mrežu


20. 9. 2021

Trideset domaćinstava u ulicama Čorbadži dede Mustafage i Mošćanica čikma, kao i džamija Obhodža dobili su novu kanalizacionu mrežu.

Kao što smo već ranije pisali, stanovnici ovog naselja su samoinicijativno pokrenuli radove na uvođenju kanalizacione mreže, odnosno spajanja kanalizacionog odvoda u jedan sistem.  Građani su se pobrinuli za izvođenje radova, a Općina Stari Grad je obezbijedila materijal koji je bio potreban za izvođenje radova. Tako je Općina osigurala cijevi za dionicu dužine 250 metara, spojnice, račve, betonske poklopce i ostali neophodni materijal.

Razgovarali smo sa stanovnikom ulice Čorbadži dede Musafaga, Arminom Sadikom Delićem. Njegova, kao i nekoliko obližnjih kuća, ovim projektom su dobili prijeko potrebnu kanalizacionu mrežu. "Već duži vremenski period borimo se sa ovim problemom. Nakon razgovora sa načelnikom Hadžibajrićem i predstavnicima općinske Službe za investicije i komunalne poslove dobili smo materijal i cijevi, dok smo se mi stanovnici pobrinuli za izvođenje radova", pojasnio je Delić, te je iskoristio priliku da se zahvali načelniku Hadžibajriću i Općini Stari Grad.

Na početku radova razgovarali smo i sa Edinom Gušterom, inače mutevelijom džamije na Obhodži„Ovo je problem koji odavno nastojimo riješiti i sada smo odlučili da se svi uključimo i damo doprinos, ali nismo mogli sami. Obratili smo se načelniku Hadžibajriću i on je odmah rekao da će nam pomoći i veoma smo zahvalni na onom što je učinio za nas. Jedini je koji nas je saslušao i odmah pitao kako nam može pomoći i kako naći rješenje za naš problem...“, kazao je tom prilikom mutevelija Gušter.

Radovi su urađeni iz pravca ulice Čorbadži dede Mustafage pored džamije, prema ulici Mošćanica čikma, te dalje do ulice Obhodža gdje se nalazi glavni kolektor.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630