Pomoć stanovnicima Obhodže u uvođenju kanalizacione mreže


02. 9. 2021

Kao odgovorna lokalna zajednica trudimo se da ispunjavamo zahtjeve građana koji za cilj imaju poboljšanje infrastrukture na teritoriji općine, a time i uslova života. Jedan od primjera dobre saradnje građana sa lokalnom zajednicom ovih dana dolazi sa Obhodže, gdje su stanovnici odlučili da riješe svoj dugogodišnji problem neadekvatne kanalizacione mreže.

Oko tridesetak domaćinstava u ulicama Čorbadži dede Mustafage i Mošćanica čikma, uključujući i džamiju Obhodža, uvezat će se u jedan sistem kanalizacionog odvoda i spojiti na glavni kolektor za priključak na postojeću kanalizacionu mrežu u ulici Obhodža. Prokope i ostale radove izvode sami, a nakon što su se obratili za pomoć općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću, uslijedila je i konkretna podrška Općine.

Kako nam je ispričao Edin Gušter, inače mutevelija džamije na Obhodži, riječ je o dugogodišnjem problemu čije će rješavanje donijeti veliko olakšanje stanovnicima Obhodže. „Ovo je problem koji odavno nastojimo riješiti i sada smo odlučili da se svi uključimo i damo doprinos, ali nismo mogli sami. Obratili smo se načelniku Hadžibajriću i on je odmah rekao da će nam pomoći i veoma smo zahvalni na onom što je učinio za nas. Jedini je koji nas je saslušao i odmah pitao kako nam može pomoći i kako naći rješenje za naš problem...“, kazao je mutevelija Gušter. Odmah nakon toga, stanovnicima ovih ulica isporučeni je materijal za rad čiju je nabavku finansirala Općina Stari Grad. Kupljene su cijevi za dionicu dužine 250 metara, spojnice, račve, betonski poklopci i ostali neophodni materijal.

Radovi se izvode iz pravca ulice Čorbadži dede Mustafage pored džamije, prema ulici Mošćanica čikma, te dalje do ulice Obhodža gdje se nalazi glavni kolektor.

„Radovi su počeli prije tri dana. Ugradit ćemo cijevi većeg kapaciteta, te uraditi nove priključke za 30-ak objekata i džamiju Obhodža. Veći dio dionice već je prekopan i radimo ubrzano kako bismo što prije završili“, pojasnio je mutevelija Gušter.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630