Predsjedavajući OV Stari Grad dr.sci. Batalović prisustvovao svečanom prijemu prvačića


01. 9. 2021

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sci. Mirza Batalović prisustvovao je danas svečanim prijemima prvačića u osnovnim školama „Saburina“ i „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“. Uz pozdrave i slatke poklone, predsjedavajući Batalović uputio im je najljepše želje u svoje lično i u ime općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.

Kako su prijemima prisustvovali i roditelji, predsjedavajući Batalović je iskoristio priliku da čestita i njima. „Čestitam roditeljima, koji su i pored svih poteškoća i negativnih trendova, odlučili ostati u našoj državi i ovdje podizati svoju djecu. Pokazali ste veliku hrabrost i želim vam da svoju djecu izvedete na pravi put. Našim prvačićima želim puno uspjeha i da jednog dana budu uspješni mladi ljudi kojim ćemo se ponositi “, poručio je predsjedavajući Batalović, našalivši se sa najmlađima rekavši im da ih sve očekuje na Elektrotehničkom fakultetu gdje je inače profesor.

U osnovne škole u općini Stari Grad ove godine ukupno je upisano 211 prvačića.

Prvi razred OŠ „Saburina“ u ovoj školskoj godini upisala su 22 učenika, dok je u OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ na Hridu upisano 25 prvačića. Direktorica OŠ „Saburina“ Meliha Parla u ulaznom holu škole poželjela je dobrodošlicu novim učenicima i mnogo sreće u devetogodišnjem obrazovanju.

U OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ svečana priredba održana je na školskom igralištu. Priredbu su izveli prošlogodišnji prvačići ove škole, koji su pjesmicama i recitacijama, poželjeli dobrodošlicu svojim novim školskim prijateljima.

„Dobro došli u svoj drugi dom, ovo je prvi korak na putu koji traje devet godina. Ovdje ćete se susresti sa novim znanjima, prijateljstvima, ali i malim svađama i problemima. Ovo je sigurno najljepše doba u vašim životima“, poručila je učenicima direktorica škole na Hridu Emina Hrnjić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630