Vrijedna i značajna donacija za Dom zdravlja Stari Grad


09. 7. 2021

U ime općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad uručili su medicinsku opremu Domu zdravlja Stari Grad. Ova oprema će zasigurno unaprijediti rad najznačajnije zdravstvene ustanove na području naše općine.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Stari Grad sada na raspolaganju ima potpuno novu ručnu termovizijsku kameru za mjerenje temperature, pulsni oksimetar za prst, oksigenator - set za davanje kiseonika, te invalidska kolica za odrasle. Ukupna vrijednost donirane opreme je skoro 3.400 KM. Donaciju je direktorici Doma zdravlja Stari Grad dr. Ameli Brčkalija uručila Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu.

Direktorica dr. Brčkalija izrazila je veliku zahvalnost načelniku Hadžibajriću i matičnoj Općini Stari Grad u ime svih uposlenika Doma zdravlja, ali i stanovnika Starog Grada, koji će imati najviše koristi od ove velikodušne donacije. Govoreći o trenutnoj higijensko-epidemiološkoj situaciji u Starom Gradu, ali i šire, dr. Brčkalija kaže da je ona dobra, ali poziva na oprez. „Po evidenciji imamo samo jednu covid pozitivnu osobu u općini, međutim po brojnim prognozama očekuje se novi val zaraze. Ipak svi se nadamo da neće biti poput onog u martu i aprilu ove godine“, poručila je dr. Brčkalija i dodala da su svi u Domu zdravlja Stari Grad spremni za svaki mogući scenarij.

Od početka pandemije korona virusa Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, posebnu pažnju pridaje Domu zdravlja. U više navrata isporučivane su zaštitne maske, rukavice, odijela, a doniran je i EKG uređaj. Predaji donacije prisustvovao je i član Štaba civilne zaštite Stari Grad Fahrudin Mulahuseinović.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630