Vrtić Bulbuli: Odlična dinamika radova, sanira se fasada


08. 2. 2021

U ulici Hulusina na Bistriku već nekoliko mjeseci izvode se radovi na rekonstrukciji i sanaciji devastiranog vrtića Bulbuli. Iz nadležne Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad potvrdili su da se trenutno izvode radovi na fasadi objekta.

Finaliziraju se radovi na postavljanju nove fasade na gornjoj i lijevoj strani objekta, a uporedo se radi na montaži fasadne skele sa desne i donje strane. “Sve je spremno za postavljanje završnog sloja fasade, a sa poboljšanjem vremenskih uslova i ti radovi će biti završeni. Uporedo s ovim izvode se i radovi na postavljanju podnog grijanja u prostorijama, te gletovanje rigips plafona”, pojasnili su u Službi.

 

Veći dio radova je završen

Ranije su završeni radovi na krovnoj konstrukciji, montiran je solarni sistem na krovu objekta, uvedeno je radijatorsko i podno grijanje na prvom i drugom spratu, postavljene nove elektroinstalacije u cijelom objektu, urađeno hidrauličko ispitivanje mreže podnog grijanja, okončani građevinski radovi na postavljanju cementnog estriha u podu prvog i drugog sprata, ugrađena unutrašnja stolarija na oba sprata, urađeno fino malterisanje i gletovanje na oba sprata, postavljena hidroizolacija u prizemlju objekta, postavljena keramika u toaletima na oba sprata i rasvjeta na drugom spratu, objekat je spojen na sistem vodovoda i kanalizacije, te je saniran potporni zid s gornje strane objekta.

 

Projekat vrijedan skoro million maraka

Vrtić Bulbuli devastiran je za vrijeme agresije na naš grad i od tada ne radi. Projektom koji finansiraju Općina Stari Grad i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a sa 964.000 KM lijeva obala Miljacke, prvi put nakon agresije, dobit će javni vrtić.
Rekonstrukcija i puštanje u rad ovog javnog vrtića u ulici Hulusina značit će mnogo za građane, posebno imajući u vidu nedostatak kapaciteta sa kojim se odavno suočava JU Djeca Sarajeva koja upravlja svim javnim vrtićima na području Kantona Sarajevo. Radove izvodi firma ‘Kol invest’.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630