Vijecnicka pitanja

Upuceno:
Damir Saračević – Kada će biti vraćen pred-pandemisjki režim ulaska građana u zgradu i službe SG?

Kada će biti vraćen pred-pandemisjki režim ulaska građana u zgradu i službe SG, kako bi im se olakšale svakodnevne obaveze u svojoj lokalnoj zajednici, a sve u skladu napuštanja restrikcija uzrokovanih covid pandemijom? Hvala

Već neko vrijeme covid ograničenja u svijetu su ukinuta, pa tako i na onim najosjetljivijim mjestima kao što su bolnice, aerodromi, granične službe i sl. Smatran da je bitno da građanima olakšamo i da vratimo pred-pandemijski način rada čim prije.

ODGOVOR SLUŽBE:

Općina Stari Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave u potpunosti ispunjava svoju svrhu, a to je da je kroz općinske službe u okviru utvrđenih nadležnosti na usluzi građanima, a u vezi sa njihovim zahtjevima i ostvarivanjem prava, koja im po zakonu pripadaju.

Cijeneći navedeno, a u cilju postizanja efikasnosti i ekonomiičnosti u postupanju, utvrđen je sistem prijema stranaka na način da svaka služba ima utvrđen termin u kojem se stranke primaju svaki radni dan, te je u tu svrhu obezbjeđen poseban prostor u administrativnoj zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, u kojoj su osigurana sjedeća mjesta, kao i tehnička oprema, neophodna za prijem stranaka, održavanje usmenih rasprava i slično. Dakle, građanima je u potpunostiomogućen ulazak u prostorije Općine Stari Grad Sarajevo, te pristup državnim službenicima i namještenicima, ali u utvrđenim prostorijama, kako bi se izbjegle gužve i čekanja, uzimajući u obzir da u kancelarijama sjedi po nekoliko državnih službenika i namještenika, koji imaju i druge poslove i obaveze pored prijema stranaka, a u svrhu rješavanja zahtjeva stranaka. Također, napominjemo sa je šalter sala dostupna svim građanima, svaki radni dan od 07,30 do 18,00 sati.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630