Vijecnicka pitanja

Upuceno:
Husein Holjan - Inicijativa za hitnu intervenciju na spriječavanju klizišta lokalitet Curine njive – Bostarići

Inicijativa za hitnu intervenciju na spriječavanju klizišta lokalitet Curine njive – Bostarići

Shodno molbi mještana ulice Bostarići i Boguševac podnosim inicijativu za hitnu intervenciju prema svim nadležnim institucijama na spriječavanju nastanka klizišta na terenu u ulici Bostarići (lokalitet Curine njive). Radi se o terenu gdje su se svakodnevno izvodili radovi nasipanja šute i zemlje od strane lica koja grade hotel i parking preko puta pomenute lokacije, gdje su se oborinske vode sa Trebevića skrenule na lokaciju Curine njive - Bostarići. Želim napomenuti da sam na sjednici održanoj dana 28.10.2021. godine upozoravao na navedeni problem, nakon čega su ekipe eko policije RS-a izlazile na teren ali se problem nije riješio. Obilaskom navedenog lokaliteta 29.05.2022. godine uočio sam da je uslijed povećanog oticanja vode došlo do znatnog pomjeranja, pucanja tla te do padanja drveća koje se nalazi na ovoj lokaciji. Shodno gore navedenom molim Vas da što hitnije intervenišete prema svim nadležnim institucijama kako ne bi došlo do još većih pomjeranja i pokretanja klizišta.

ODGOVOR SLUŽBE:

Vezano za Vašu inicijativu obavještavamo Vas da je Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić uputio zahtjev Republičkoj upravi za inspekcijske poslove RS-a za vršenje hitnog inspekcijskog nadzora nad izvođenjem radova na lokalitetu koji je predmet inicijative. Zatraženo je da se hitno i bez odlaganja obustavi dalje izvođenje radova dok se ne osigura ugrožena padina i ne osigura kontrolisana odvodnja vode sa predmetnog lokaliteta.

Pored navedenog, zahtjev je upućen i Opštini Istočni Stari Grad od kojih je Općinski načelnik također zatražio hitno obustavljanje radova i poduzimanje odgovarajućih mjera kojima će se spriječiti dalje ugrožavanje naselja Bostarići i Boguševac.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630