Vijecnicka pitanja

Upuceno: Služba za investicije i komunalne poslove
BEGIĆ ALIJA - Incijativa za postavljanje ležećih policajca u ulici Sarajevskih Gazija i Faletići

Incijativa za postavljanje ležećih policajca u ulici Sarajevskih Gazija i Faletići

 

ODGOVOR SLUŽBE:

Vezano za Vašu incijativu za postavljanje ležećih policajaca u ulicama Sarajevskih gazija i Faletići obavještavamo Vas da je Služba za investcije i komunalne poslove osigurala Elaborat za postavljanje posebnih objekata na cesti i odgovarajuće saobraćajne signalizacije na dijelu ulice Baruthana (od ul. Sarajevskih gazija do Faletića).

Pored navedenog izvršit će se i dodatni obilazak lokaliteta, odnosno ulice Sarajevskih gazija sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Ukoliko se utvrdi opravdanost zahtjeva za postavljanje posebnih objekata na cesti i u ovoj ulici, Općina Stari Grad Sarajevo-Služba za investicije i komunalne poslove će izraditi dopune i izmjene navedenog Elaborata i za isti zatražiti posebnu saglasnot Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Kako je već navedeno, sredstva namijenjena za horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u budžetu Općine Stari Grad Sarajevo za 2021. godinu su ograničena, stoga će Služba za investicije i komunalne poslove uzeti u prioritet lokacije u blizini odgojno-obrazovnih ustanova gdje već ne postoje posebni objekti,a sve sa ciljem povećanja sigurnosti i zaštite djece/učenika.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630