ZAKLJUČEN UGOVOR ZA PROJEKAT «GARAŽE»


05. 6. 2009

Vakuf i Općina zajedno-kao jedna strana, SUNCOKRET d.o.o. Sarajevo, zastupano po Alamerović, direktoru (u daljem tekstu: «Suncokret»), kao druga ugovorena strana.
Sastavni dio ovog Ugovora je Protokol o međusobnoj sadadnji Općine i Vakufa zaključen dana 08.04.2009. godine («Protokol») na osnovu kojeg su međusobno dogovorili zajedničko investiranje u izgradnju Garaže na Zemljištu, te definirali buduće suvlasništvo nad Garažom u idealnom dijelu od ½.
Ugovor o zakupu Garaže obavezuje Suncokret da vlastitim sredstvima pokrije pored ostalog sve troškove oko izdavanja građevinske dozvole, kompenzacije dva stana, investira gradnju Garaže. Uložena sredstva u izgradnju Garaže investitoru/Suncokretu bit će kompenzirana na način da će između Suncokreta, sa jedne, Općine i Vakufa, sa druge strane, biti zaključen Anex ovog Ugovora koji se odnosi na dugogodišnji zakup Garaže.
Vakuf i Općina se obavezuju da će u cilju realizacije ovog Ugovora kod nadležnih organa uz potrebna uvjerenja poduzeti sve radnje kako bi se osigurale potrebne saglasnosti radi izdavanja urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje i da će blagovremeno regulisati sve preostale imovinsko-pravne odnose vezano za Zemljište.
Ovaj Ugovor je zaključen na period od 15 godina računajući sa danom pravomoćnosti rješenja donošenog od strane nadležnog organa o stavljanju u upotrebu Garaže.
Suncokret je obavezan izgraditi Garažu u roku od godinu dana od dana izdavanja pravomoćne građevinske dozvole, a u slučaje svojom krivicom ne sagradi objekat u ugovorenom roku slijede zatezni penali u visini od 2 promila dnevno.
Nakon utvrđene vrijednosti investicije i utvrđene godišnje zakupnine strane su ugovorile da će se nakon povrata investicije kroz oslobađanja dijela zakupnine zakupodavca, zakupodavac plaćati cjelovit iznos zakupnine do isteka roka od 15 godina. Nakon isteka roka zakupa u trajanju od 15 godina prema Suncokret/investitor smatra se da je u cijelosti izvršen povrat investicije.
Ovaj investicioni Projekat je u funkciji lokalnog razvoja uz veliko razumjevanje Vakufa definitivno «Budžak»- neuređen prostor tik uz Općinu Stari Grad bit će izvrstan primjer uspješnog dogovaranja.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630