Održavanje zelenih površina, uređenje višenamjenskog trga, sanacija rukohvata...


30. 7. 2020

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina – „Putarska služba“, koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad jutros je izvršilo detaljno čišćenje, pranje i uređenje multifunkcionalnog trga iznad javne garaže kod Vijećnice. Na trgu se održavaju brojni sadržaji, a za predstojeći Kurban bajram najavljeno je održavanje bajramskog koncerta što će svakako dprinijeti prazničnom duhu i bajramskoj atmosferi u samom srcu Starog Grada.

Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića bit će ustupljen Udruženju građana „Sevdah za mlade“ u svrhu održavanja bajramskog koncerta, u koprodukciji sa TVSA. Koncert je najavljen prvog dana Kurban bajrama, uz ograničen broj posjetitelja, a učestvovat će Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović, Hor Rejjan, Šejma Mehić i Abdusamed Šljivar.

„Pored pranja i čišćenja trga, uposlenici ovog Odjeljenja uradili su i košenje i uređenje zelenih površina koje se nalaze na dijelovima trga“, pojasnili su u nadležnoj Službi. Kao i svih prethodnih sedmica, uposlenici „Putarske službe“ su i ove imali pune ruke posla, te su djelovali širom Starog Grada uređujući javne površine na lokalitetima: Timurhanova gdje je pokošena trava, kao i u ulici Muje Hrnjice, ulici Toplik gdje je ofarban rukohvat i pokošena trava, Gornje Čebedžije, Konak i brojne druge lokacije.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630