Održan prijem za švicarske tour operatere i novinare


20. 9. 2010

U Svrzinoj kući, depandansu Muzeja Sarajevo, u Glođinom sokaku, u subotu uvečer (18.09.2010. godine), Općina Stari Grad je ugostila grupu švicarskih tour operatera i novinara. Posjetu tour operatera, u svrhu promocije bh turizma, organizovali su Exploring BH, Travel Gate AG Zurich i BiH Airlines, uz podršku projekta Excellence in Innovation koji je zajednički finansiran od strane USAID-a i Norveškog Ministarstva vanjskih poslova.
Gosti iz Švicarske su u okviru trodnevne posjete obišli Sarajevo, Počitelj, Blagaj i Mostar, te Olimpijske ski centre Bjelašnica i Jahorina.
Tokom prijema u Svrzinoj kući prisutnima su se obratili: direktor USAID-a u BiH Allan Reed, bh ambasador u Švicarskoj nj.e. Jakob Finci, te domaćin načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
Podsjetivši da je Općina Satri Grad među najinteresantnijim lokacijama za turiste koji dolaze u Sarajevo, načelnik Hadžibajrić je rekao:
„Svrzina kuća -je biser u đerdanu depandansa Muzeja Sarajeva i odražava našu kulturno-historijsku, ali i arhitektonsku tradiciju. Nalazimo se u jednoj od reprezentativnih sarajevskih mahala gdje su sagrađene kuće starih uglednih porodica: Ćurčić, Glođo, Svrzo, Handžić, Fadilpašić itd. S obzirom da je svrha Vaše posjete našoj zemlji, promocija turizma u BiH, željeli smo Vam približiti našu tradiciju tako što ćemo Vam u ovoj kući dočarati onovremeni ugodan život u islamskoj tradiciji. „
Za sve goste upriličena je zakuska sa tradicionalnim bosanskim specijalitetima za koje se pobrinula Aščinica „ASDž“, a da atmosfera bude još ugodnija doprinijele su tradicionalne sevdalinke koje su se čule u avliji Svrzine kuće.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630