Sanira se ulica Berkuša mala: Građani zadovoljni izvedenim radovima


10. 6. 2020

Problem ispucalog asfalta, loše oborinske odvodnje i rupa na saobraćajnici u kojima se sakupljala voda pa je zimi dolazilo do poledice, sve je to sada prošlost za stanovnike ulice Berkuša mala, na Toka-Džeki. Oko 300 metara ove ulice bit će potpuno sanirano, a radovi u gornjem dijelu potpuno su završeni. Preostao je još donji dio ulice, ali građani već sada kažu da je ulica potpuno drugačija, a uslovi mnogo bolji.

Tahir Bećirčić je jedan od onih koji ne kriju zadovoljstvo zbog izvedenih radova. „Sve što bih rekao malo je. Ulica se sada ne može prepoznati i ja sam prezadovoljan. Nema više rupa, nema vode na cesti, zimi neće biti poledice. Zaista smo zahvalni svi iz naše ulice što nam je konačno riješen veliki problem,“ kazao je Tahir.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove potvrdili su da je prije asfaltiranja u ulici riješen problem oborinske odvodnje. Radi se o vrlo strmoj i nepristupačnoj ulici, pa su uloženi dodatni napori da radovi budu kvalitetno izvedeni. Sanacija preostalog dijela ulice Berkuša mala bit će završena u predviđenom roku.

Mustafa Sofić živi na raskrsnici ulica Berkuša mala i Sutorinska i, kako kaže, ovom sanacijom riješen je jedan veliki problem. „Riješen je problem na raskrsnici ulica Berkuša mala i Sutorinska koji je trajao sigurno deset godina. Ovdje se sakupljala voda i stvarala nam velike probleme. Sada je to riješeno i zaista smo zahvalni zbog ovih radova,“ ispričao je Mustafa.

Sanacija ulice Berkuša mala dio je projekta kojim su obuhvaćene još dvije ulice, a to su Hrvatin i Balibegovica, a sve radove će izvoditi firma Grakop Kiseljak.

Projekat zajedno realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za puteve KS a košta 327.000 KM.

Podsjećamo da je u aprilu urađeno asfaltiranje ulice Berkuša velika, a prethodila mu je zamjena dotrajalih kanalizacionih cijevi u dijelu ulica Berkuša velika i Berkuša mala, te postavljanja novih cijevi u ulici Hadži Mustafe Bostarića. Za zamjenu starih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih u ove tri ulice, te asfaltiranje ulice Berkuša velika u dužini od oko 200 metara, tada je izdvojeno oko 650.000 KM.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630