Uskoro završetak velikog infrastrukturnog pojekta: Počelo asfaltiranje ulice Berkuša velika


08. 4. 2020

Počelo je asfaltiranje ulice Berkuša velika u mjesnoj zajednici Toka – Džeka, što za građane dvije mjesne zajednice (Toka - Džeka i Širokača) znači da je u završnoj fazi okončanje velikog infrastrukturnog projekta, koji će im osigurati znatno kvalitetnije uslove za život.

Obnova ove ulice radi se nakon zamjene dotrajalih kanalizacionih cijevi u ulicama Berkuša velika i Berkuša mala, te postavljanja novih cijevi u ulici Hadži Mustafe Bostarića. Za zamjenu starih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih u ove tri ulice, te asfaltiranje ulice Berkuša velika u dužini od oko 200 metara, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić iz budžeta je izdvojio oko 650.000 KM.

Iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine kazali su nam da je asfaltiranje počelo čim su se stekli uslovi „Prethodnih dana uklonjen je stari asfalt i postavljen novi tamponski sloj. Ulica je pripremljena za asfaltiranje izdizanjem šibera i šahtova na potrebnu visinu, tako da je asfaltirana jedna dionica. Radovi se nastavljaju istim intenzitetom i ubrzo očekujemo završetak svih radova“, istakli su u Službi.

Podsjećamo da je riječ o velikom infrastukturnom projektu rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže u ulici Hadži Mustafe Bostarića, na Širokači.

Dvadeset domaćinstava ulice Hadži Mustafe Bostarića nisu imali kanalizacionu mrežu. Jedini način spajanja ove ulice na kanalizaciju bio je da se nove instalacije urade i u ulicama Berkuša velika i Berkuša mala što je i urađeno. Ukupno je ugrađeno 666 metara novih cijevi, za fekalnu (333 metra) i kišnu kanalizaciju (333 metra).

Iz mjesne zajednice Širokača kažu da se rješava jedan od većih problema građana u ovom naselju. „Ovim projektom riješen je problem ne samo jedne ulice, nego jednog velikog naselja koje se nalazi između mjesnih zajednica Širokača i Toka – Džeka. Nepostojanje kanalizacije u ovoj ulici ugrožavalo je veliki broj ljudi“, potvrdili su.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630