Adaptacija prostorija Mjesne zajednice Babića bašča


10. 3. 2020

U toku je projekat adaptacije prostorija Mjesne zajednice Babića bašča, koji Općina Stari Grad Sarajevo realizuje uz podršku UNDP-a.

Adaptacija podrazumijeva sanaciju zidova, stropova i podova koji zbog vlage i prodora podzemnih voda znatno su otežavali rad i boravak u prostorijama. U općinskoj Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica pojašnjavaju da se radi o izuzetno obimnom i specifičnom poslu. „U toku je postavljanje sike (mase koja sprječava prodor vlage) na zidove. Nakon toga, planirano je postavljanje hidroizolacije na zidove, stropove i podove, a za kraj su predviđeni finalni radovi kao što su krećenje i čišćenje“, ističu iz Službe. Adaptirane prostorije Mjesne zajednice Babića bašča s poboljšanim uslovima ubuduće će se mnogo više koristiti, a u planu su brojni programi, pogotovo za građane treće životne dobi. Radove u Babića bašči, u ukupnom iznosu od oko 42.000 KM, finansiraju podjednako Općina i UNDP. Radi se o programu 'Jačanje uloge MZ u BiH' kojeg implementira UNDP u BiH s partnerskim općinama, a financiraju vlade Švicarske i Švedske.

Sanirane i prostorije mjesnih zajednica Logavina i Mahmutovac

Podsjećamo, u prethodnom periodu odlukom općinskog načelnika, mr. Ibrahima Hadžibajrića sredstvima Općine Stari Grad adaptirane su i prostorije mjesnih zajednica Logavina i Mahmutovac. U Mjesnoj zajednici Logavina sanirana je velika prostorija za sastanke. Uklonjene su keramičke pločice, nakon čega je urađeno gletovanje zidova i finalno krečenje. U ovoj prostoriji održavaju su redoviti sastanci građana, savjeta MZ-a i slično.

U mjesnoj zajednici Mahmutovac urađena je zamjena starih i dotrajalih portala i vrata, jer je zbog njihove dotrajalosti bilo izuzetno teško zagrijati prostorije. Ovi radovi su sada završeni, tako da su sada uslovi za boravak u MZ Mahmutovac mnogo bolji.

 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630