Postavljene kućice za ptice u parkovima, poklon NVO altruista „Svjetlo“


17. 8. 2010

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić primio je danas članove NVO altruista „Svjetlo“ koje je predvodio izvršni direktor Haris Čaušević. S obzirom da NVO „Svjetlo“ u septembru slavi mali jubilej, pet godina rada organizacije, tim povodom odlučili su se zahvaliti onima koji su im pomogli u radu, u prvom redu Općini Stari Grad i pokloniti im pet kućica za ptice.
Prilikom posjete, gospodin Čaušević je informisao načelnika o različitim projektima i akcijama u zajednici koji su obilježili njihov rad. Prema njegovim riječima, osnovni cilj je pokazati da su mladi sa umanjenim sposobnostima korisni članovi zajednice, te da svojim primjerom pokušavaju animirati i druge na činjenje dobrih dijela.
 


Zahvaljujući poklonu NVO altruista „Svjetlo“ uručenom načelniku Hadžibajriću, pet kućica za ptice krasiće parkove u Starom Gradu. S obzirom da je uručenju prisustvovao i Adil Aljić, šef Sektora za poslove Mjesnih zajednica, odmah je dogovoreno da kućice budu postavljene u parku na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (3 kućice) i parku At mejdan (2 kućice), što je u toku dana i učinjeno.

 

Predstavnici NVO Svjetlo, tokom posjete, obavijestili su Načelnika kako teku radovi na adaptaciji prostora u ulici Logavina br.11, koji im je Općina Stari Grad dala na korištenje. Naime, prostor je bilo potrebno prilagoditi aktivnostima koje imaju za cilj socijalno uključivanje mladih s umanjenim sposobnostima. Kako je rekao Čaušević, radovi su u završnoj fazi, a otvorenje planiraju za oktobar 2010. godine.

Načelnik je čestitao prisutnima na postignutim uspjesima u proteklom periodu, te zaželio sreću u budućim akcijama, dodavši da su ovakvi primjeri dokaz šta se sve može postići upornim radom, te izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da je uključen veliki broj mladih ljudi, dodavši da to predstavlja garanciju za buduće uspjehe.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630