POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI OPŠTINA/OPĆINA ULCINJ I STARI GRAD SARAJEVO


25. 5. 2009


 

Sadržaj potpisanog Sporazuma je obavezujući i pored ostalog otvara velike mogućnosti dvjema stranama da na osnovama istinskog međusobnog uvažavanja, trajno uspostavljaju različite oblike saradnje, razmjenu ideja o realizaciji projekata od zajedničkog interesa u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, turizma, sporta, zaštite prirodnog i kulturnog naslijeđa itd.
Dio onoga šta su rekli potpisnici Sporazuma u svojim izjavama.

«Ovdje su se Ulcinjani školovali, radili i ostali da žive, pa razlog više što hoćemo na neki način i simbolično potpisati Sporazum kako bi naše kolege i saradnici dogovorili nekoliko segmenata u oblastima u kojima ćemo koliko je sutra da intenzivnije sarađujemo. Mislim da imamo zajedničkih polja i raduje me što sam kao predsjednik Ulcinja u ime naših građana potpisao ovaj Sporazum.»

«Od preuzimanja dužnosti načelnika Općine Stari Grad, nekih 4-5 mjeseci razgovaramo oko saradnje i bratimljenja između opština Ulcinj i Stari Grad. Ovo je jedan vid regionalne saradnje u oblastima turizma, ugostiteljstva itd. koje su karakteristične, svojstvene za obje općine po mentalitetu, načinu življenja i ostalom. Potisivanjem ovog Sporazuma smo se više približili jedni drugima.»


Koji su prvi projekti?

«Ja ću vidjeti sa gospodom iz Ulcinja po pitanju nekih sezonskih poslova za mogućnost, prije svega, uključivanja mladih kako bi se na taj način iskoristila mogućnost u oblasti ekonomske saradnje dvije opštine.»

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630