VIII memorijalni međunarodni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović – Talijan“ održava se 18-19.09.2010


16. 7. 2010

Povodom održavanja VIII memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović – Talijan“, jučer je u prostorijama Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ Sarajevo održana press konferencija. Predsjednik organizacionog odbora Hamid Bahto, prisutne je detaljnije upoznao o svim pojedinostima vezanim za turnir. Kako je rekao Bahto, turnir će se održati 18. i 19. septembra 2010. godine u KSC Skenderija. Očekuje se učešće oko 50 takmičara iz 10-ak zemalja i to: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore. Bahto je naglasio da najveći problem organizatorima predstavlja nedostatak sredstava potrebnih za ovaj turnir, istakavši tom prilikom da naši organi vlasti nemaju interesovanja za sport zbog čega veliki broj mladih sportista napušta zemlju.

Predsjednik bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ Hajrudin Pašić istakao je da bez pomoći sponzora ne bi bilo moguće organizovati turnir, te izrazio zahvalnost: Ministarstvu kulture i sporta FBiH, Ministarstvu kulture i sporta KS, Ministarstvu za pitanja boraca i invalida FBiH, Ministarstvu za boračka pitanja KS i Općini Stari Grad Sarajevo. On je napomenuo da imaju brojna obećanja koja nisu realizovana, spomenuvši Grad Sarajevo koji još nije uplatio obećanu donaciju na račun organizatora turnira.
Upućen je poziv zainteresovanim sponzorima da se uključe i daju podršku ovom turniru koji je već stekao prepoznatljivo ime i ugled, zbog čega se svi takmičari koji su ranije dolazili rado odazivaju na ponovni poziv za učešće na turniru „Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

“Potrudićemo se da sve prođe u najboljem redu. Siguran sam da će veliki broj ljubitelja boksa iz Sarajeva i okoline biti tih dana u Skenderiji, te ovu priliku koristim da još jednom pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže,” rekao je član organizacionog odbora Mujo Begić.

Bokserski klub “Zlatni ljiljani” osnovala je grupa bokserskih entuzijasta u najteže ratno vrijeme uz pomoć vojnih rukovodioca 27. septembra 1992. godine. To je prvi sportski klub u Bosni i Hercegovini osnovan u toku agresije na našu zemlju. Time je dokazano da se i u najtežem ratnom periodu uporedo sa oružanom borbom mogu ostvarivati veliki rezultati i na sportskom planu i tako prkositi agresoru. Takmičari kluba su nastupili u 235 zvanična meča, 850 nastupa u različitim kategorijama. Osvojene su brojne titule državnih prvaka u svim takmičarskim razredima, brojne nagrade i priznaja na domaćim turnirima kao i medalje i trofeji sa međunarodnih takmičenja.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630