Predstavljen Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad“


08. 7. 2010

Nakon predstavljanja zvaničnog suvenira Starog Grada, „Sarajevske kocke“, nastavili smo aktivnosti u cilju promocije Općine Stari Grad i njenih kulturno-historijskih znamenitosti. Danas je zvanično predstavljen Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad“. CD sadrži: historijat Sarajeva, virtual tour, promotivni film „Dobrodošli u Stari Grad“, Info kiosk, Film „Sarajevska kocka“, te Fotogaleriju Stari Grad nekad/sad.
Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad“ je trojezičan i svi sadržaji su na bosanskom, engleskom i turskom jeziku.

Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad“ sadrži, prije svega, historijat Sarajeva kao grada sa izuzetno dugim kontinuitetom življenja. Potom, slijedi rubrika Virtual tour gdje Vam je omogućena virtualna šetnja kroz Sarače, Kazandžiluk, Bravadžiluk ili unutrašnjost Begove džamije, Katedrale, Stare pravoslavne crkve, Sinagoge, a obilazak se završava na Slatkom ćošetu.
Nakon rubrike Virtual tour, možete pogledati promotivni film Općine Stari Grad i Turističke zajednice Kantona Sarajevo „Dobrodošli u Stari Grad“, zatim Info kiosk u kojem je, uz prateće fotografije, predstavljeno 45 kulturno-historijskih i vjerskih objekata na području Općine Stari Grad uz njihov historijat i osnovne informacije o vremenu nastanka, graditeljima, kulturnim značajkama i sl., te promotivni film „Sarajevska kocka“. Posljednja rubrika je Fotogalerija Stari Grad nekad/sad, gdje se nalaze 104 fotografije Starog Grada iz davnina i 68 fotografija Starog Grada danas.

Omot CD-a, do čijeg smo rješenja došli u nastojanju da svako već na prvi pogled shvati da je ovo proizvod Starog Grada, prikazuje Sebilj na naslovnoj strani, a na unutarnjoj su ispisani prepoznatljivi stihovi pjesme rahmetli Safeta Isovića „Ko se jednom napije vode sa Baščaršije...“
U podlozi materijala na CD- u korištene su instrumentalne obrade pjesama „Tebi majko misli lete“ i „Snijeg pade na behar na voće“ autora Faruka Jažića, te „Sarajevska stara čaršija“ pjesma koju je Općini poklonio autor suvenira „Sarajevska kocka“, Aid Rifatbegović.

 

Naslovna strana omota


 

Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad, Odsjek za odnose s javnošću, osmislila je i priredila Multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad Sarajevo“ u cilju promocije Općine Stari Grad, on nije komercijalan i neće biti u prodaji. Kako je, prilikom promocije, istakao načelnik Ibrahim Hadžibajrić, CD će se dijeliti turistima kao promotivni materijal u Turističkom info punktu u Saračima.

 

Početak promocije
Veliko interesovanje Video prezentacija
Veliki broj zainteresovanih medija Čestitke
Druženje I zakuska



 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630