MJERE ZA UBLAŽAVANJE EFEKATA GLOBALNE EKONOMSKE KRIZE NA NIVOU ČETIRI OPĆINE GRADA SARAJEVA


18. 5. 2009

 


Održana je druga sesija 15.05.2009. godine u Općini Stari Grad, na kojoj su načelnici četiri gradske općine Grada Sarajeva povodom Dokumenta, koji je dat u naslovu, a sadrži ciljeve i zadatke, kojeg je pripremio Radni tim iz pomenutih općina raspravljali sa klubovima vijećnika. Nakon pozdravne riječi i uvodnog kazivanje načelnika Ibrahima Hadžibajrića uzeli su aktivno učešće načelnici Damir Hadžić, što je ovo i njegova inicijativa, i Nedžad Koldžo s jedne strane te klubovi vjećnika s druge strane.
Taj Dokumenat je u povodu evidentnih efekata globalne ekonomske krize, a pored činjenice da su glavni instrumenti inerventnog djelovanja u rukama viših nivoa vlasti (Kantona Sarajevo i FBiH), želeći se solidarisati sa građanima uz pomoć društveno odgovorne administracije Općinski načelnici četiri lokalne zajednice koje čine Grad Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad) donose zajedničke mjere za ublažavanje efekata globalne ekonomske krize.

Prijedlog Dokumenta sadrži oblasti: socijalne zaštite, investiranja, privrede i prihoda i javne potrošnje sa obrazloženjem mjera, koje se moraju žurno poduzimati kako se ne bi desilo da neko od građana, ne daj Bože, ne bude u stanju da prevaziđe ekonomsku krizu.
Između postavljenih ciljeva i zadataka zakazana je naredna sesija u istom sastavu za 22.05.2009. godine, kada će klubovi vijećnika ponuditi konkretna rješenja za ublažavanje ekonomske krize.
Jasna je namjera i odlučnost načelnika koja proizilazi iz njihove odgovornosti da klubovi vjećnika iznađu i ponude konkretna rješenja za svoje općine kako bi Radni tim iz četiri općine Grada Sarajeva, koji broji trinaest članova u formi prijedloga, a na osnovu saglasnosti kolegija uputila u toku juna mjeseca prema općinskim vjećima na usvajanje.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630