Održan Izbor najuspješnijih menadžera JI i Srednje Evrope: Načelniku Hadžibajriću uručeno priznanje „Najnačelnik“


02. 7. 2010

U sarajevskom Hotelu "Holiday Inn" sinoć je održana svečana ceremonija uručenja priznanja najuspješnijim ličnostima iz jugoistočne i srednje Evrope pod nazivom "Najmenadžer 2010."
Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije i Nezavisne Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope - Zenica, koja je sa Evropskim udruženjem menadžera organizovala pomenutu manifestaciju, izjavio je sinoć da je "Sarajevo danas centar regionalnog biznisa". Prema njegovim riječima, svi menadžeri koji su dobitnici ovih priznanja uistinu ih i zaslužuju, "jer su preduzeća u kojima rade uprkos ekonomskoj krizi uspjela ostvariti zavidne rezultate".
Priznanja je dobilo 40 menadžera, od ukupno 2.326 nominovanih.
Manifestaciji je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je zahvalio organizatorima na uspješno organiziranom skupu, a dobitnicima priznanja čestitao. Komišić je istakao da je ova manifestaciji prilika za sklapanje novih poslova i poznanstava.

 

Okupljanje ispred Holiday Inn-a Druženje pred početak manifestacije
Alispahić i Mandžuka: Da li je sve po ISO standardu?  Gosti Načelnika Hadžibajrića 
   
Načelnikovi gosti sa članom Predsjedništva Željkom Komšićem   Druženje učesnika manifestacije
   
Podrška iz srednjeg reda   Podrška iz zadnjeg reda

 
Tradicionalne nagrade za sveukupni rad i doprinos razvoju privrede i gradova, dobili su načelnici i gradonačelnici koji su prema mišljenju žirija, "napravili preporod u svojim gradovima i opštinama".
Ponosno ističemo da je ovo priznanje primio načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić. Priznanje je Načelniku uručila generalna direktorica Nezavisne novinske Agencije ONASA Elvira Begović. Uručenju je prethodilo emitovanje kratkog filma o Općini Stari Grad i intervjua sa Načelnikom koji je bio baziran na aktivnostima i projektima realizovanim u proteklom periodu, za koje je i nagrađen ovim priznanjem.
Dodajmo još da su priznanja Najnačelnik dodijeljena i načelniku Opštine Maglaj Mehmedu Mustabašiću, zatim gradonačelniku Kumanova (Makedonija) Zoranu Damjanovskom, te gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši.

U kategoriji međunarodnih priznanja, kao i svake godine, i ove je dodijeljeno priznanje za međunarodnu i prijateljsku saradnju. Dobitnik ovog visokog priznanja za razvoj prijateljske i poslovne saradnje između BiH i Austrije, te za doprinos raznim akcijama i aktivnostima je ambasador Austrije u BiH Donatus Kock. Priznanja su primili i ambasador Crne Gore u BiH Ramiz Bašić, kojem po riječima organizatora ovog skupa "pripadaju velike zasluge što je Crna Gora, prema zvaničnoj politici i onome što je stvarnost, susjed s kojim BiH nema nikakvih problema". Ovo priznanje uručeno je i Anni Ibrišagić, koja je jedan od najuglednijih članova Evropskog parlamenta u Briselu.
Posebno specijalno priznanje BH menadžera "Najministar" dobio je federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg i ministar privrede Bosansko-podrinjskog kantona Mustafa Kurtović.
 

   
 Nagrađeni u prvim redovima  Komšić pohvalio organizatore
   
 Prikazan film i intervju Načelnik na sceni 
   
 Uručenje priznanja  Načelnik sa priznanjem
   
Brojni zainteresirani novinari  Zajedničko fotografisanje 

 


Priznanja za najuspješnije ljude u oblasti biznisa, zdravstva, informisanja... , pripala su: Dušanu Antoniću, predsjedniku Izvršnog odbora Agrobanke- kao najmenadžeru u bankarstvu jugoistočne i srednje Evrope, te za najbanku prema ocjenama klijenata i žirija, zatim Kenanu Crnkiću, predsjedniku Uprave MKF Prizma, koji je i dobitnik priznanja "menadžer decenije u oblasti MKFO", Črtomiru Mersariču, glavnom izvršnom direktoru NLB Montenegro banke Crne Gore, te Miloradu Sofreniću, načelniku za finansije Opštine Bijeljina.
Istovremeno, u grupi zdravstvena djelatnost dobitnici priznanja su: dr. Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja Bijeljina, zatim dr. Haris Redžepagić izvršni menadžer i direktor Apoteka DENIDA, te dr. Alija Strika, prvi čovjek Kantonalne bolnice Zenica.
Priznanje za oblast informisanja za jugoistočnu i srednju Evropu dobio je, kako je ovom prilikom istaknuto "čovjek institucija u ovoj oblasti, odnosno novinski virtuoz i publicista" Zekerijah Smajić.
U kategoriji "šampioni u biznisu regiona jugoistočne i srednje Evrope" dodijeljene su nagrade najuspješnijim menadžerima. Dobitnici su: Gregor Benčina, predsjednik Upravnog odbora Skupštine Jelovica d.d. iz Škofije Loke, Ahmet Kemal Baysak, počasni konzul i biznismen, te predsjednik Upravnog odbora firme Terbay, zatim Ismet Kasum, vlasnik i direktor kompanije Kasumex iz Brna (Češka), Atanas Daskalov, generalni menadžer firme SF ADI 21 Company Eood iz Plovdiva (Bugarska), te Velija Ramkovski, vlasnik nekoliko firmi u oblasti informisanja.
Također, dobitnici "oskara popularnosti" za biznis su: Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj (BiH), Predrag Čupina, vlasnik lanca Hotela Beleve (Crna Gora), Hai Ben Israel (Izrael), vlasnik i direktor fabrike Forier sistems, te Ðorđije Goranović, čelnik Mesne industrije Goranović (Crna Gora).
Istovremeno priznanje za šampiona u biznisu dobio je i Tomislav Antunović, koji je, između ostalog, vlasnik Hotela Antunović u Zagrebu, zatim Branislav Grujić koji vodi kompaniju PSP FARMAN iz Ženeve/ Švajcarska, dok je peti šampion šampiona u biznisu Uwe Haider, kako je rečeno "menadžerski genij za čelik", te Philip Zepter, vlasnik i predsjednik kompanije Zepter International.
Nakon svečane ceremonije dodjele priznanja u Hotelu "Holiday Inn" upriličena je svečana večera i druženje pod nazivom "Bal menadžera".

 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630