Na Trebeviću održano Treće državno Prvenstvo za novinare u kuhanju bosanskog lonca


29. 6. 2010

Održavanje Trećeg državnog Prvenstva za novinare u kuhanju bosanskog lonca, na Trebeviću, nije omela ni kiša, ni loši vremenski uslovi koji su vladali u subotu. Na platou ispod planinarske kuće, u blizini nekadašnjeg Prvog šumara, u subotu se okupilo 25 novinarskih ekipa iz cijele BIH, te veliki broj znatiželjnika.
Podsjećamo, Općina Stari Grad već tradicionalno podržava ovu manifestaciju i bili smo generalni pokrovitelji i ove, kao i prethodnih godina. Iako je planirano da takmičenje otvori načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zbog neodloživih obaveza nije mogao prisustvovati manifestaciji na Trebeviću, te je u ime Općine, takmičenje otvorila Almedina Lojo, šef Odsjeka za odnose s javnošću.
Cilj ove manifestacije je promoviranje turističkih potencijala, kao i autentične domaće kuhinje i pripreme bosanskih jela na tradicionalan način.
Voditelj takmičenja je bio poznati sportski komentator Marjan Mijajlović.
Ekipa Press službe Općine Stari Grad koju su činile: Senida Fočo, Almedina Lojo i Alma Imamović, zasigurno je pripremila najbolji i najukusniji bosanski lonac, što najbolje potvrđuje činjenica da su ga prisutni pojeli prije nego što je žiri došao do našeg stola. Ipak, moramo priznati da je naša ekipa učestvovala u ovom takmičenju revijalno i kao podrška organizatorima, a ekipama koje su osvojile nagrade upućujemo iskrene čestitke. I, da ne zaboravimo: prvo mjesto osvojio je magazin "Start BiH", drugo mjesto pripalo je BHT1, a treće ekipi portala Sarajevo-x.com.
 

Otvaranje takmičenja Priprema lonca
Priprema povrća Skoro je spreman
Puter na kraju Najbolja ekipa
A, sada čekamo... Najvažnija je dobra vatra

Malo dima nije na odmet

Pogled sa visine 
Gotov proizvod  Općina kao generalni pokrovitelj


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630