Na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović održan 8. Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja – Tea Fest


28. 6. 2010

Osmi međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest" završen je jučer. Na Festivalu je učestvovalo više od 70 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a predstavljeni su najkvalitetniji proizvodi od ljekovitog bilja, široka lepeza čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog bilja, pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literatura i oprema za pčelarstvo.
Poseban segment Festivala predstavljalo je tradicionalno nagradno takmičenje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima na temu „Na livadi šarenoj“, a cilj je bio podizanje svijesti kod mladih o značaju svakodnevnog konzumiranja čaja i drugih ljekovitih proizvoda. Žiri je jučer na trgu jednoglasno donio odluke o nagradama. Za likovni rad na temu „Na livadi šarenoj“ nagradu je dobila Azra Fočo, učenica OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ iz Sarajeva, dok su kolektivne pripale OŠ „Travnik“ i Centru „Vladimir Nazor“. Učenici Nejra Šehić iz OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš, Ermin Sejdić iz Prve OŠ „Ilidža“ i Lejla Muratbegović iz OŠ „Rainci Gornji“ iz Kalesije osvojili su nagrade za literarne radove.
Također, dodijeljene su i nagrade za I, II i III mjesto u kategorijama: „Preparati na bazi ljekovitog bilja“, „Preparati na bazi ljekovitog i samoniklog bilja“, „Pčelinji proizvodi i preparati“, „Čajni pripravci“, „Ljekoviti bosanski cvijet“...
 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630