Zemaljski muzej ugostio predstavnike turskih turističkih agencija


14. 5. 2010

 Poslovni susreti oko 30 predstavnika turističkih agencija iz BiH i Turske, na kojim je predstavljena turistička ponuda ovih zemalja, održani su sinoć u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.
Cilj ovih susreta, koje su zajedničkim aktivnostima organizovali "Sarajevo Navigator", bh. predstavništvo firme Turkish Airlines, Udruženje turističkih agencija BiH, Udruženje hotela i restorana BiH i Turistička zajednice Federacije BiH (FBiH), je da se već ove godine poveća broj broj turista iz Republike Turske koji posjećuju BiH.
Tom prilikom, načelnik Hadžibajrić novinarima je kazao da su ovakvi susreti dobar način za ostvarivanje uspješne poslovne saradnje. Podsjetio je da je ova općina, kao najatraktivnija u Sarajevu za turske turiste, bila pokretač dolaska tour operatora i stučnjaka iz ove zemlje. Istakao je da je potrebno uložiti dodatne napore svih nivoa vlasti kako bi se unaprijedio ovaj sektor.
Turski tour operatori posjetili s najatraktivnije turističke lokacije u BiH, kao što su: Sarajevo, Mostar, Neum, Travnik, Fojnicu i područje donjeg toka rijeke Neretve, što im je, kako su kazali, umnogome pomoglo da dobiju nove ideje za kreiranje turističkih ponuda.
Ovaj projekat je pokrenut početkom godine na inicijativu Turkish Airlinesa, Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad, a realizaciju provode Udruženje turističkih agencija BiH, Udruženje hotelijera i restoratera BiH, Turistička zajednice Federacije BiH i "Sarajevo Navigator”, a uz podršku projekta FIRMA, koji finansiraju USAID i Sida, te USAID-ovog projekta “Exellence in Innovation”.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630