Predstavnici turističkih agencija iz Turske posjetili Svrzinu kuću


13. 5. 2010

 Predstavnici turističkih agencija iz Republike Turske, koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji, u cilju upoznavanja sa turističkom ponudom i eventualnim kreiranjem turističkih aranžmana u BiH, posjetili su danas Svrzinu kuću.
Naime, ovaj projekat pokrenut je početkom godine na inicijativu Turkish Airlinesa, Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad, a realizaciju provode Udruženje turističkih agencija BiH, Udruženje hotelijera i restoratera BiH, Turistička zajednice FBiH i „Sarajevo Navigator”, a uz podršku projekta FIRMA koji finansiraju USAID i Sida, te USAID-ovog projekta “Exellence in Innovation”.

 

Cilj je predstaviti turističke potencijale naše zemlje i na taj način privući što veći broj turista. Prvu, od planirane četiri grupe predstavnika turističkih agencija, čine gosti iz Turske, dok će krajem godine doći i tour operateri iz svih dijelova svijeta.
Grupa je danas imala obilazak Starog Grada, a u Svrzinoj kući su ih dočekali predstavnici Općine Stari Grad, zaželjevši im dobrodošlicu uz prigodne poklone, „Sarajevske kocke“. Gosti su se zahvalili na poklonu koji je naišao na veliko oduševljenje i obećali da će uzvratiti tako što će dovesti turiste u Sarajevo.

 

 

Večeras će u Zemaljskom muzeju u Sarajevu biti održani poslovni susreti između predstavnika turističkih agencija iz Republike Turske i zainteresiranih turističkih radnika iz BiH koji će svojim kolegama iz Turske predstaviti sve ono što imaju ponuditi, a s ciljem da se već ovo ljeto poveća broj turista iz Republike Turske koji posjećuju BiH.

 

U okviru poslovnih susreta, pored obilaska zbirki Zemaljskog muzeja, predviđeno je i obraćanje ambasadora Republike Turske, prezentacija starih zanata s Baščaršije te niz pratećih sadržaja. Susretu će prisustvovati i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630