Održana prezentacija Projekta "Znakovni jezik - komunikacija kroz pokret"


13. 5. 2010

 U organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu i sport, danas je u velikoj sali Općine, održana prezentacija Projekta "Znakovni jezik - komunikacija kroz pokret", koji su osmislili učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu.
Cilj današnje prezentacije bio je, da se profesori i direktori škola bliže upoznaju sa problematikom i kulturom gluhih BiH, te da im se ukaže, da je zanakovni jezik, univerzalni jezik, tj. da osobe iz svih krajeva svijeta mogu međusobno komunicirati uz pomoć znakovnog jezika.
Učenici Srednje ekonomske škole Sarajevo, Projekat su osmislili tako da se putem interaktivnih radionica zainteresuje populacija, koja bi se posvetila učenju znakovnog jezika. Učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu, kreatori ovog projekta, formirali su volotersku grupu edukatora koji bi svoja znanja o ovoj temi prenosili drugima. U cilju realizacije projekta ostvarena je saradnja sa Udruženjem gluhih Kantona Sarajevo i Trećom ekonmskom školom u Zagrebu kako bi se razbile komunikacijske barijere između zdravočujućih i gluhih osoba, te pomoglo ljudima uključenim u odgojno-obrazovni proces da steknu ili upotpune znanje znakovnog jezika.
Kako su nam rekli kreatori projekta, oni nemaju namjeru stati sa širenjem znanja samo u Srednjoj ekonomskoj školi, već bi voljeli da ovaj projekat prošire na ostale škole u regionu, cijelom gradu, pa i BiH.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630