Načelnik Ibrahim Hadžibajrić izabran za Najnačelnika Opštine u BiH


06. 5. 2010

Agencija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope, po odluci žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona, u izboru za „Menadžera godine“, proglasila je načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića , Najnačelnikom Opštine u BiH.
Radi se o izuzetno visokom i međunarodno verifikovanom priznanju ove nezavisne agencije, odnosno privrednika regiona, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Agencija za izbor i promociju je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope, koja ovu nagradu dodjeljuje po dvadesetdrugi put, a svrstana je ravnopravno sa sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu (Njujork, Pariz, London, Rim, Cirih. Madrid i Brisel).
Priznanje se dobija za konkretne rezultate koje je menadžer postigao u praksi gdje su vidljivi konkretni rezultati rada , a namijenjeno je menadžerima i kompanijama koji svoju državu i regiju „vuku“ naprijed u razvoju.
Direkcija dodjeljuje tridesetak nagrada, od toga i ljudima koji nisu direktno u biznisu , ali stvaranjem ambijenta uveliko doprinose njegovom razvoju. U ovu kategoriju spadaju i načelnici Općina, ministri, predsjednici privrednih i obrtničkih komora, te ljudi iz nauke, kulture, sporta i medija. U ovoj kategoriji načelnik Ibrahim Hadžibajrić je dobitnik NAJVEĆEG priznanja, Najnačelnik Opštine u BiH.
Projekat je podržan od strane međunarodne zajednice.


NEKI OD DOSADAŠNJIH DOBITNIKA: Nijaz Hastor (Asa Prevent Group), Ivica Todorić (Agrokor), Peter Schmid (Austrotherm), Berislav Kutle (UniCredit Bank), Edin Mulahasanović (FDS), Marek Varhol (Atlantic Co.) Zoran Janković (gradonačelnik Ljubljane), Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba) i drugi.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630