Druženje i podjela hedija za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide i demobilisane borce u Općini Stari Grad


30. 4. 2010

U velikoj sali Općine Stari Grad danas je upriličeno druženje sa članovima porodica šehida i poginulih boraca, te ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima u povodu obilježavanja Dana Općine. Druženju i podjeli hedija prisustvovalo je 100 članova porodica šehida i poginulih boraca, 100 RVI i 50 demobilisanih boraca iz Starog Grada.
U ime navedenih kategorija, pored članova, prisutni su bili i Adem Ćatović, predsjednik Udruženja šehidskih porodica; Ibrahim Divović,predsjednik skupštine RVI i Ibrahim Mašić,predsjednik organizacije demobilisanih boraca.
U ime općine prisutnima su se obratili načelnik Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Sakib Avdibegović.

„Manifestacija Dani Općine traje od 18.04-18.05.2010. godine i već su relizovane brojne aktivnosti, poput: tradicionalnog karate turnira, programa Dani škola – Danima Općine, obilazak spomen obilježja, posjete porodicama šehida i poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca i drugo. Evo već tradicionalno se okupljamo povodom 02.maja na ovakvom druženju kada se Općina sjeća onih koji su doprinijeli da danas budemo ovdje i dijeli simbolične hedije. Kao predsjedavajući Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine, zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji i dali svoj doprinos,“ riječi su Sakiba Avdibegovića.

Načelnik Hadžibajrić je istakao da Općina pomaže ove kategorije kroz niz aktivnosti, riječima:
„Želim da Vam čestitam Dan Općine i nadam se da ćete praznične dane lijepo provesti. Hedija koju Vam danas dijelimo nije veliki iznos, ali je od koristi i nadam se da će vam dobro doći. Kao što znate, Općina Stari Grad organizuje ovakva druženja nekoliko puta godišnje, tako da se nadam da se ponovo vidimo na Dan šehida.“

Prije podjele novčane pomoći, skupu se obratio i Ibrahim Divović, predsjednik skupštine RVI koji se zahvalio Općini što nije zaboravila svoje borce i šehidske porodice riječima:
„Zahvalni smo Općini što zna prepoznati naše potrebe i prije nego što mi napravimo projekte i zatražimo sredstva. Pomaže nam kroz novčanu pomoć, stipendije i školski pribor za našu djecu i na razne druge načine i to je dokaz da nas Općina Satri Grad nije zaboravila, „riječi su Divovića.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630