Svečano otvorena sportska sala u ulici Logavina


30. 1. 2017

Novosagrađena sportska sala u OŠ”Mula Mustafa Bašeskija”, u ulici Logavina, danas je svečano otvorena i data učenicima na korištenje. Sala je opremljena sportskim mobilijarom, izgrađena je i kotlovnica za njeno zagrijavanje, te izvršeno iscrtavanje terena, a u planu je i postavljanje zaštitnih mreža. Kompletnu investiciju, u iznosu od oko 730.000 KM finansirala je Općina Stari Grad.

Sportska sala za osnovnu školu “Mula Mustafa Bašeskija” u Logavinoj ulici jedan je od najvećih investicionih projekata Općine Stari Grad u prošloj godini, a njena izgradnja završena je prošlog mjeseca. Stara, ruševna sala je srušena, a na njenom mjestu je sagrađena nova. Ova sala omogućit će neometano odvijanje nastavnog programa u pomenutoj školi, ali i pružiti učenicima mogućnost za sportske aktivnosti kroz brojne sekcije i takmičenja. Prema riječima direktorice škole Jasmine Karasalihović, stara sala bila je tri puta manja od nove i nije pružala adekvatne uslove za rad.

“Danas je poseban dan za našu školu...Nova sala je puno bolja od one koju smo imali i puno će značiti našim učenicima za nesmetano odvijanje nastavnog procesa tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Želim istaći da je poseban značaj ove sale u tome što su je uradili ljudi sa područja općine Stari Grad za naše učenike. Oni najbolje razumiju kako funkcioniše škola, konstantno nas podržavaju u radu i nadam se da će tako nastaviti i ubuduće, “kazala je direktorica Karasalihović. Ove riječi je propratila uručenjem zahvalnica načelniku Općine Stari Grad, predsjedavajućem Općinskog vijeća i Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da je ovo bio jedan od ciljeva koje je postavio sebi na početku prvog mandata. “Kada sam postao načelnik ove Općine, 2008. godine, 'zacrtao' sam da ću pokušati obnoviti sve osnovne škole na području naše općine. Velikim dijelom smo uspjeli u tome i ostala nam je još samo sala za OŠ „Edhem Mulabdić“, koju ćemo izgraditi ove godine,” kazao je Hadžibajrić dodavši da je u sanaciju i rekonstrukciju starogradskih škola u posljednjih osam godina uloženo preko deset miliona konvertibilnih maraka. Iznio je podatak da je u navedenom periodu izgrađeno, renovirano i adaptirano šest školskih sportskih sala.

“Izgradnja ove sale je koštala oko 730.000 KM, gdje su uračunati određeni radovi u kotlovnici, te sav sportski mobilijar. Ovo je zaista predivna sala, koja će učenicima koristiti u nastavnim aktivnostima.Također iznajmljivanjem ove sale, škola će imati određeni izvor prihoda. Ovo uistinu predstavlja jedan veliki poklon Općine Stari Grad za oko 450 učenika koji pohađaju OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“,”rekao je Hadžibajrić.

Učenici škole su za goste na svečanom otvaranju pripremili zanimljiv program uz nastup školskog hora, te folklorne i plesne sekcije, a sami su i vodili program. Salu su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, zamjenici predsjedavajućeg Općinskog vijeća Irfan Čengić i Sanel Dragolovčanin i direktorica OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” Jasmina Karasalihović.

Prve su priliku da zaigraju u novoj sali dobile odbojkašice osnovnih škola ““Mula Mustafa Bašeskija“ i „Saburina“ koje se takmiče u odbojkaškoj ligi škola Starog Grada.

“Super je što smo dobili novu salu jer ćemo se više truditi da budemo bolji pošto imamo bolje uslove i više prostora za treniranje,” kazala je Iman Arihodžić, te obećala da će ekipa njene škole “Mula Mustafa Bašeskija” biti prvak lige.

Pored nove sale, uređeno je i školsko dvorište, izgrađeno novo stepenište, te nadstrešnica.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630