Posjeta porodicama šehida i poginulih boraca, RVI i demobilisanim borcima


28. 4. 2010

U okviru programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad, načelnik Ibrahim Hadžibajrić, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Sakib Avdibegović, savjetnik Ismet Hadžić, viši stručni saradnik za zdravstvenu zaštitu u Službi za boračko-invalidsku zaštitu Zarifa Marić, te predstavnici boračkih organizacija, posjetili su porodice šehida i poginulih boraca, RVI i demobilisane borce. Posjetili su šehidske porodice Peljto Mehmeda i Karić Azize, RVI Bešlija Adila i Alađuz Rusmira, te demobilisane borce Grabovica Muhameda i Šuvalija Avdulaha.
 


Tokom kućnih posjeta, navedenim licima su uručene novčane hedije i prehrambeni paketi.
Za danas je predviđena posjeta predstavnika Općine i polaganje vijenaca na spomen obilježja šehidima i poginulim borcima. Biće posjećena spomen obilježja: Baščaršija, Babića bašča, Bistrik, Ferhadija, Logavina, Medrese, Sumbuluša, Kovači i Sedrenik. Sutra je planirana posjeta spomen obilježjima: Mošćanica, Vratnik, Širokača, Toka-Džeka, Mahmutovac, Hrid-Jarčedoli i Mjedenica, te učenje dove i odavanje počasti svim šehidima, herojima odbrane i istaknutim komandantima jedinica naše Općine na šehidskom mezarju Kovači.
 


U petak je planirano druženje sa članovima porodica šehida i poginulih boraca, te ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima u velikoj sali Općine Stari Grad, u 14:00 sati. Pored navedenih kategorija, druženju će prisustvovati predstavnici Općine Stari Grad i boračkih organizacija Općine i Kantona Sarajevo.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630