Načelnik Hadžibajrić primio „Vukove“


27. 4. 2010

 Načelnik Ibrahim Hadžibajrić primio je danas članove Saveza hokeja na ledu Bosne i Hercegovine koje je predvodio Haris Muhić, predsjednik Saveza i predstavnike HK Stari Grad „Vukovi“ na čelu sa predsjednikom kluba Adnanom Mrkvom.
Prijem je upriličen povodom osvajanja prvog prvenstva u hokeju u historiji Bosne i Hercegovine. Nakon odigranih utakmica u Zetri, Hokejaški klub Stari Grad „Vukovi“ postali su prvi šampioni na ledu Bosne i Hercegovine.
Gospodin Muhić je informisao načelnika o postignutim uspjesima kad je u pitanju ovaj sport, kao i promociji bh. hokeja van granica našem gradu. Prema njegovim riječima, bh. hokej je postao dio Svjetske hokejaške federacije, što Bosnu i Hercegovinu stavlja u isti rang sa ostalim zemljama u ovom sportu. Također, obavijestili su Načelnika o namjerama rekonstrukcije ledene dvorane u Skenderiji, čime bi se povratio olimpijski duh u Sarajevu. Savez hokeja na ledu BiH pokrenuo je projekat uključivanja djece grada Sarajeva u klub i sprječavanje maloljetničke delikvencije. Cilj im je animirati mlade ne samo u razvoj sporta, nego i ostale društvene aktivnosti. Prilikom posjete poklonili su Načelniku palicu i pak.
Načelnik je čestitao hokejašima uspjehe u proteklom periodu, te zaželio sreću u budućim takmičenjima, dodavši da su ovakvi primjeri dokaz šta se sve može postići upornim radom, te izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da je uključen veliki broj mladih ljudi, dodavši da to predstavlja garanciju za buduće uspjehe.

 


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630