Delegacija Općine Stari Grad posjetila Bursu


12. 4. 2010

Delegacija Općine Stari Grad u sastavu: načelnik Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Rizah Avdić, savjetnik Ismet Hadžić, šef tehničke službe Dževad Mandžuka, te vijećnik Harun Imamović, boravili su od 07. do 10.04.2010. godine u posjeti Bursi, u Republici Turskoj.
 


Naime, delegacija Općine Stari Grad prisustvovala je manifestaciji obilježavanja Dana Općine Osmangazi u Bursi, sa kojom je naša Općina odranije pobratimljena. Manifestacija obilježavanja Dana općine Osmagazi otvorena je ispred zidina starog grada Osmangazi, odakle se povorka, koju su činili mehteri (vojna muzika), zvaničnici, gosti, ratni veterani, te građani, zaputila kroz grad do sebilja koji je izgrađen po projektu i uzoru na sebilj koji se nalazi na Baščaršiji. Na tom mjestu gostima se dijelila riža i slatko, te na taj način proslavljao Dan Općine.
Tokom boravka u Bursi, načelnik Ibrahim Hadžibajrić ostvario je susrete i obavio razgovore sa načelnikom Općine Osmangazi Mustafom Demirom, te gradonačelnikom Burse Redžepom Altepe.
 


Tom prilikom razmijenjeni su i pokloni. Načelnik Hadžibajrić je domaćinima uručio sliku Begove džamije i zvanični suvenir Starog Grada, Sarajevsku kocku, dok je gradonačelnik Burse Redžep Altepe uzvratio uobičajenim poklonima svoga grada, pečenom keramikom i suvenirom grada.
 


Gradonačelnik Burse Redžep Altepe, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Rizah Avdić i ostali članovi delegacije učvrstili su bratske odnose koji mogu svijetu poslužiti kao primjer.
O posjeti delegacije Općine Stari Grad izvijestili su svi lokalni mediji u Bursi, a u nastavku pogledajte neke od natpisa...
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630