Učenici s Hrida imali najkreativniji rad o odgovornosti prema psima


10. 3. 2016

Učenici OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" Sarajevo imali su najkreativniji rad na općinskom nivou u okviru takmičenja o poznavanju principa sigurnosti sa psima.
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za osnovce Kantona Sarajevo organizovalo je takmičenje u poznavanju

principa sigurnosti sa psima i odgovornog vlasništva pasa. U okviru ovog takmičenja, učesnici su imali zadatak da na unaprijed određene teme kreativno prikažu ono što su naučili tokom radionica Fondacije Dogs Trust.
Žiri je krajem februara ove godine odabrao pobjednike ovog takmičenja na općinskom nivou.

Iz Fondacije Dogs Trust najavili su da će proglašenje pobjednika na kantonalnom nivou biti održano na svečenoj ceremoniji u maju kada će pobjednicima nagrade uručiti Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust.
Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, zatim računar i video kameru za školu koja osvoji drugo mjesto, a računar i foto aparat za školu koja osvoji treće mjesto.
Svi pobjednici općinskog takmičenja koji se ne plasiraju na prva tri mjesta na kantonalnom nivou će ovom prilikom na poklon dobiti po foto aparat, dok će i kantonalni i općinski pobjednici dodatno biti nagrađeni izletom u Školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.


U nastavku možete pogledati spisak škola koje su pobijedile na ovom nivou i čiji radovi ulaze u izbor na kantonalnom nivou:

  • Općina Stari Grad: OŠ “Šejh Muhamed Ef. Hadžijamaković”
  • Općina Novi Grad: OŠ “Osman Nuri Hadžić”
  • Općina Ilijaš – OŠ “Srednje”
  • Općina Novo Sarajevo: OŠ “Čengić Vila 1”
  • Općina Centar: OŠ “Alija Nametak”
  • Općina Ilidža: OŠ “Osma Osnovna Amer Ćenanović”
  • Općina Vogošća: OŠ “Mirsad Prnjavorac”
  • Općina Trnovo: OŠ “Zaim Kolar”
  • Općina Hadžići: OŠ“Deveti Maj”
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630