Održan još jedan sastanak sa mještanima ulice Iza gaja


03. 3. 2010

Kao što je i dogovoreno na prošlom sastanku, koji je održan sa mještanima ulice Iza gaja, danas su načelnik Ibrahim Hadžibajrić, savjetnik načelnika Ismet Hadžić, predstavnici Službe za komunalne poslove i investicije, Službe za imovinsko pravne odnose i katastar, te mještani obišli trasu kojom se ulica Iza gaja treba raditi.
 



Na licu mjesta našle su se i novinarske ekipe FTV, Oslobođenja i Dnevnog Avaza, kojima je načelnik Hadžibajrić, na pitanje da li je postignut dogovor sa mještanima, odgovorio:
„Svi smo vidjeli da je donji dio puta napravljen prije nekih tri-četiri godine, a nastavak nikad nije realizovan zbog finansijskih sredstava. Općina Stari Grad je prošle godine putem Vijeća iznijela Prijedlog da se Općina zaduži kod Razvojne banke sa milion maraka za izgradnju puta Iza gaja. Vijeće je usvojilo Prijedlog, tako da mi sada možemo pristupiti realizaciji. Ali, prije same realizacije mi moramo izvršiti doprojektovanje ove trase, s obzirom da je u nekim slučajevima potrebno riješiti imovinsko pravne odnose. Čim to bude završeno počeće se sa izgradnjom puta. Sada sve zavisi od ljudi kojima će se morati oduzeti dio zemlje za ovaj put. Mi se iskreno nadamo da će radovi početi već u proljeće, najkasnije na ljeto. Izgradnja se može završiti za tri mjeseca. Svima je u interesu da se ovaj put izgradi, tako da se nadam da neće biti problema u rješavanju imovinsko pravnih odnosa. Mnogi mještani ove ulice su ratni vojni invalidi, neki su članovi šehidskih porodica, tako da svi oni zaslužuju da im se ovaj put napravi, „ rekao je načelnik Hadžibajrić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630