Općina pomogla Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić


24. 2. 2010

U Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić danas je održana svečana predstava povodom Dana nezavisnosti BiH na kojoj su se, kroz posebne tačke, predstavili štićenici Zavoda Pazarić i djeca iz JU „Djeca Sarajeva“.
 


Naime, Vijeće roditelja JU „Djeca Sarajeva“ pokrenulo je projekat pod nazivom „Djeca djeci“ u cilju prikupljanja sredstava za Zavod u Pazariću kako bi im se pomoglo u poboljšanju uslova života. U svim vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ organizovana su takmičenja u crtanju, a radovi su ponuđeni na prodaju svim zainteresovanim. Općina Stari Grad je u želji da pomogne Zavodu u Pazariću otkupila određeni broj radova i tako podržala akciju.
 


Direktor Zavoda u Pazariću, Jasmin Ćerimagić je, uz riječi zahvalnosti, istakao kako se nada da je ovo početak saradnje sa JU „Djeca Sarajeva“ i da će ona u budućnosti biti još uspješnija. Što se tiče same manifestacije, istakao je da će se truditi da ovakva druženja postanu tradicionalna.
U ime Općine Stari Grad manifestaciji je prisustvovao savjetnik načelnika Suad Berbić koji je primivši zahvalnicu rekao kako je Općina sa zadovoljstvom podržala ovu akciju otkupivši određeni broj radova.
 

Jasmin Ćerimagić  i Suad Berbić (desno)


„Ne sumnjamo da će ovako prikupljena sredstva biti korisno upotrijebljena u Zavodu Pazarić. Općina Stari Grad će nastaviti i ubuduće podržavati ovakve i slične projekte u skladu sa svojim mogućnostima i raspoloživim sredstvima,“ riječi su gospodina Berbića.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630