Svečano otvoreno sportsko igralište Mjedenica


07. 5. 2015

Obraćanje načelnika Hadžibajrića

Sportsko igralište Mjedenica od danas je zvanično počelo sa radom otvorivši vrata svim polaznicima Zavoda za odgoj i specijalno obrazovanje djece Mjedenica, ali i drugoj djeci i mladima. Prigodnim programom, recitacijom i folklornom tačkom, a potom i prijateljskom utakmicom, polaznici Zavoda pozdravili su sve goste koji su došli da prisustvuju njihovoj svečanosti.
Prisutne je pozdravio Selmir Hadžić, direktor Zavoda Mjedenica, izrazivši zahvalnost bh fudbalskom reprezentativcu Asmiru Begoviću čija je Fondacija finansirala gradnju i Općini Stari Grad koja je ustupila potrebno zemljište.
“Konačno će naša djeca imati priliku da sve svoje odgojno-obrazovne aktivnosti realizuju u mnogo ljepšem okruženju i u vanjskom prostoru. Kad god to vremenski uslovi budu dozvoljavali djeca će ovdje boraviti. Naša specifičnost je da imamo 180 korisnika različitog uzrasta, od četiri godine pa do odrasle dobi, tako da će ovaj teren biti maksimalno iskorišten,” kazao je Hadžić.
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić istakao je da do gradnje ne bi došlo da nije bilo Fondacije Asmir Begović, te dobre volje našeg proslavljenog reprezentativca.
“Da nije bilo Fondacije Asmira Begovića i našeg reprezentativca, te njegove dobre volje, sigurno je da se ovo igralište ne bi ni napravilo. Općina jeste učestvovala administrativno i dala zemljište, odrekla se zemlje i rente, ali oko 42.000 KM sredstava za gradnju izdvojila je Fondacija. Ovo je jedno od rijetkih igrališta u gradu koje je urađeno sa specijalnom podlogom zvanom tartan, a kada je Asmir u aprilu posjetio igralište, odlučio je da i to finansira,” kazao je Hadžibajrić.
Kako bh reprezentativac Asmir Begović nije bio u mogućnosti prisustvovati današnjem događaju, u njegovo ime se obratila Una Bejtović, PR i menadžer Fondacije Asmir Begović.
“Jedan od najsretnijih i najzadovoljnijih danas je zasigurno naš reprezentativac Asmir Begović koji je pokazao želju i dobru volju da se uključi u cijeli ovaj projekat i da ga zajedno sa ljudima iz Zavoda Mjedenica i i Općine Stari Grad dovede do kraja,” kazala je Bejtović, naglasivši da je ovo prvi uspješno završeni projekat Fondacije Asmir Begović u BiH. Ona je najavila mogućnost realizacije i nekog drugog projekta koji će obradovati i drugu djecu u BiH.

Direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić Una Bejtović, PR i menadžer Fondacije Asmir Begović

“Sada se otvaraju teme o mogućnosti realizacije i nekog drugog projekta za djecu u BiH, s obzirom da je misija Fondacije da gradi sportsku infrastrukturu kako bi im omogućila da zavole sport, da razvijaju svoje vještine, takmičarski duh i naravno zdrav način života,” kazala je Bejtović koja je u ime Asmira Begovića primila zahvalnicu Zavoda Mjedenica.
Zahvalnicu za pomoć i podršku djeci Zavoda Mjedenica, direktor Hadžić uručio je i načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.
Fondacija Asmir Begović je sa 42.000 KM finansirala izgradnju igrališta i postavljanje gumene podloge, te opremanje sportskim mobilijarom ( jedan koš, dva gola sa mrežama i dvije klupe). Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova. Također, Općina je osigurala izgradnju pristupnog puta igralištu.
Izgradnja sportskog igrališta Mjedenica počela je u oktobru 2014. godine, a zvanično je igralište počelo sa radom danas, 07. maja, 2015. godine.

 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630