Usvojen rebalans budžeta Općine Stari Grad


27. 4. 2015

Na 28. sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, održanoj u petak (24. aprila) većinom glasova usvojen je rebalans bužeta Općine. Kako je pojasnio načelnik Ibrahim Hadžibajrić, to je uobičajni postupak, a rebalans je rađen i u proteklih šest godina. “Rebalans radimo četiri puta godišnje iz jednostavnog razloga- da vidimo stanje prihoda i rashoda. Ja sam zadovoljan i nadam se da ćemo i ovu godinu uspješno završiti kao što smo i planirali”, istakao je Hadžibajrić.
Izvještaj o relizaciji budžeta za period 01. januar, - 31. mart, 2015. godine, Vijeće je usvojilo većinom glasova.
U sklopu tačke Izbor i imenovanje usvojen je Zaključak da se zadužuje Komisija za propise i statut da pripremi tekst prijedloga izmjena i dopuna poslovnika Općinskog vijeća i to odredbi kojim je regulisan izbor članova radnih tijela, kako bi se omogućilo samostalnim vijećnicima da imenuju svoje članove i radna tijela.
Usvojen je i Prijedlog odluke o prestanku mandata izabranog vijećnika u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo Tatjane Ljujić - Mijatović, te verifikovan mandat novog vijećnika u Općinskom vijeću Željki Leru.
Vijećnici su usvojili i Odluku o priznanjima Općine Stari Grad. Općinsku povelju sa zlatnim štitom dobit će demobilisani borci Armije RBiH Kasim Alić i Armis Mašić koji su se svojim požrtvovanim djelovanjem naročito istakli u organizovanju i izvođenju odbrane na području Općine, te otklanjanju opasnosti od ratnih razaranja njenog područja. Kolektivno priznanje Općinska povelja sa zlatnim štitom, bit će dodijeljeno Udruženju boraca "Patriotska liga Općine Stari Grad Sarajevo" za prenošenje istine o suštini agresije na RBiH.
Povelja sa grbom Općine Stari GradSara

Verifikovan mandat novom vijećniku u Općinskom vijeću Željki Leru

jevo dodijelit će se prof. Fehimu Heći za izuzetan doprinos u prosvjetnoj djelatnosti i organizovanju vaspitno - obrazovnog rada.
Općinsko priznanje Policajac godine dodijelit će se policijskom službeniku Prve policijske uprave –
Policijska stanica Stari Grad Sarajevo Kemi Musiću, za izuzetan doprinos i postignute rezultate u zalaganju za ostvarivanje što povoljnije bezbjedonosne situacije na području Općine Stari Grad Sarajevo, u prethodnom jednogodišnjem periodu.
Prema odluci, sva priznanja će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja je zakazana 04. maja. Pored ovih priznanja, Vijeće je odlučilo da će na sjednici biti dodijeljene i dvije zahvalnice i to Muhidinu Abazu i Fudbalskom klubu “Mošćanica”.
Na dnevni red prije početka sjednice uvrštena je Informacija o realizaciji zaključka o izmještanju azila za pse u krugu kasarne Faletići. Vijećnici su jednoglasno podržali i donijeli Zaključak da se određuje krajnji rok od 15 dana za izmještanje nelegalnog azila za pse u krugu kasarne Faletići.
Jednoglasno su usvojeni prijedlozi Odluke o visini naknade za pogodnosti gradskog građevinskog zemljišta -rente na području Općine Stari Grad Sarajevo za 2015. godinu, Odluke o korištenju sredstava ostvarenih prodajom poslovnih prostora i Zaključka o davanju ovlaštenja Općinskom načelniku za zaključenje ugovora o poklonu za tri stana i kupoprodajnog ugovora za jedan stan.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630