Sastanak u Općini Stari Grad sa mještanima o izgradnji ulice Iza gaja


19. 2. 2010

U Općini Stari Grad jučer je održan sastanak povodom početka izgradnje puta Iza gaja, sa stanovnicima kroz čije zemljište ulica prolazi i predstavnika Općine Stari Grad. Kako je na sastanku rekao savjetnik načelnika Ismet Hadžić za ovu namjenu Općina je od Razvojne banke FBiH uzela kreditna sredstva od milion KM, te u koliko vlasnici zemljišta ne budu dali saglasnosti da ustupe dio zemlje kuda bi ulica prolazila, cijeli projekat bi mogao da propadne.
 


Pomoćnik načelnika za imovinsko prevne odnose i katastar Nevzeta Mulalić je istakla, da je poznata kvadratura zemljišta koliko bi se svaka od 37 porodica morala odreći, kako bi se ulica proširila na pet i po metara, te da bez njihovih saglasnosti i potpisa nište se dalje ne može raditi.
Vildana Taso pomoćnik načelnika za komunalne poslove i investicije prisutnima je na sastanku izložila šta se do sada uradilo, te da je sljedeći korak dobivanje građevinske dozvole, a da bi se ista dobila potrebno je rješavanje imovinsko pravnih odnosa i dobivanje pomenutih saglasnosti od mještana.
Mještani su tražili uvid u projekat i da se putem video projekcije, a i na licu mjesta vide kolika je kvadratura pomenutog zemljišta kojeg bi se morali odreći.
Na kraju je dogovoreno je da se naredne srijede u 16:00 sati u prostorijama Mjesne zajednice održi videoprezentacija od početka do kraja ulice, nakon čega bi mještanima neke stvari trebale biti jasnije. Ukoliko bude potrebno bit će dogovoren i izlazak na teren sa mještanima. Rok do kada bi se trebala donijeti odluka je osam dana.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630