Održan sastanak povodom izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju


18. 2. 2010

Danas je u Općini Stari Grad održan sastanak povodom dopisa dobivenog od Ministarstva prostornog uređenja i okoliša Kantona Sarajevo o izmjeni i dopuni Zakona o prostornom uređenju. Naime, Ministarstvo prostornog uređenja i okoliša Kantona Sarajevo dostavilo je dopis općinama i drugim zainteresovanim subjektima da u roku od petnaest dana daju prijedlog za izmjenu i dopunu Zakona o prostornom uređenju. Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je smatrao da je najbolje da se održi zajednički sastanak sa svim predstavnicima institucija koji su dobili dopis, na kojem bi se iznijeli prijedlozi i inicijative, a nakon toga sa jednog mjesta dostavile pomenutom ministarstvu.
Cilj je da na zajedničkom skupu zainteresiranih za primjenu zakona razmjene mišljenja i probleme koji se javljaju u praksi, a nakon toga daju inicijativu za eventualne izmjene i dopune, uzimajući u obzir i inicijative i prijedloge koji su ranije dati nadležnima.
 


Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Grada Sarajeva, Zavoda za planiranje KS, Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog nasljeđa KS, Elektrodistribucije Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Novi Grad, Centar, Ilijaš, Hadžići, Trnovo i Vogošća. Dogovoreno je da se u roku od pet dana, učesnici koji to nisu uradili na sastanku pismeno dostave svoje viđenje, a da predstavnici Općine Stari Grad to sve objedine i dostave Ministarstvu prostornog uređenje i okoliša Kantona Sarajevo.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630