Džudo reprezentativac BiH Ibro Miladin, uposlenik Općine, učestvuje na „ultimate fight“ turniru


12. 2. 2010

Prvi „ultimate fight“ turnir u BiH biće održan 24.aprila u dvorani Zetra, a najbolji svjetski „ultimate fight“ borci, poput: Semy Schilta, Alistair Overeema, Chalida Arraba i dr. boriće se sa našim borcima.
U dvorani Zetra jučer je održana press konferencija gdje su se neki od pomenutih boraca obratili prisutnima i najavili „ultimate fight“ turnir.
 


Ibro Miladin, džudo reprezentativac BiH, koji je zaposlen kao šef obezbjeđenja Općine Stari Grad, također će se boriti na pomenutom turniru. Njegov protivnik će biti ultimate fight borac iz Srbije Miodrag Petković-Pele, inače najpoznatiji srbijanski ultimate fight borac koji je do sada imao 40 profesionalnih borbi. Miladinu je, za razliku od njega, ovo prva ultimate fight borba, ali je,s druge strane prvak Balkana u džudou, višestruki prvak Evropskog kupa održanog u Dubrovniku i Celju, prvak države, te trećeplasirani na Svjetskom džudo kupu održanom 2006. godine u Švedskoj.
Da je Miladin ozbiljno pristupio pripremama za ovo takmičenje, potvrđuje i činjenica da za 10-ak dana putuje u Holandiju gdje će se pripremati u najpoznatijem svjetskom kampu boraca „Golden glory“.
U organizacionom odboru „ultimate fight“ turnira je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji se također obratio prisutnima na jučerašnjoj press konferenciji izrazivši zadovoljstvo što će biti dio ovog spektakla i zahvalivši se prisutnima na dolasku, te medijima na odzivu i praćenju predstojećeg spektakla.
Među ostalim borcima iz BiH koji će se takmičiti na ovom turniru su: Denis Stojnić, Dado Stojnić, Senad Hadžić i Senad Tufekčić.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630