Otvorena rekonstruirana sala u školi na Hridu


25. 2. 2015

Vrpcu presijekli nj.e. Eginay, brigadir Celepoglu i jedan od učenika škole
U novootvorenoj sali

Presijecanjem vrpce i prigodnim programom u kojem su učestvovali učenici sekcija OŠ”Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković”, jučer je svečano otvorena rekonstruirana fiskulturna sala u ovoj starogradskoj školi. Škola koja se nalazi na Hridu, često je suočena sa problemom podzemnih voda, a sve je kulminiralo prošle godine kada su našu zemlju zahvatile obilne kiše. Usljed velikih padavina došlo je do podizanja parketa u fiskulturnoj sali, te je rad u njoj bio potpuno onemogućen, a učenici uskraćeni za redovno obavljanje nastave tjelesnog odgoja. Uprava škole je zatražila pomoć resornog ministarstva i Općine Stari Grad.
“Baš u to vrijeme naša škola je primala vrijednu donaciju u računarskoj opremi od Turske vojne misije u BiH, te je načelnik Ibrahim Hadžibajrić koji je priustvovao toj ceremoniji, predložio da iznađu način i finansiraju rekonstrukciju i sanaciju sale. Vrlo brzo dobili smo pozitivan odgovor i 08. januara su počeli radovi”, kazao je direktor škole Kerim Fejzagić. On je dodao da je u obnovu fiskulturne sale uloženo oko 40.000 KM, a sve troškove snosila je Turska vojna misija u BiH.

Veliki broj zvanica


“Želim da se zahvalim Republici Turskoj i TVM u BiH za ovaj vrijedan poklon i što su vratili osmijeh na lica djece. Želim se zahvaliti i našem načelniku Hadžibajriću koji nam je pomogao da nađemo donatore,” dodao je Fejzagić.
Ceremoniji svečanog otvaranja sale prisustvovao je i ambasador Republike Turske u BiH, nj.e. Cihad Erginay, koji je ovu školu posjetio po drugi put. Istakavši da je prilikom njegove prve posjete sala bila u jako lošem stanju, ambasador Erginay se zahvalio Turskoj vojnoj misiji što su u tako kratkom periodu uspjeli osigurati njenu rekonstrukciju.

Dobrodošlica uz rahat lokum i prigodan program


“Ova škola je svakim danom sve ljepša i ljepša i želim ovim učenicima ugodnu nastavu i puno uspjeha u ovoj ljepšoj atmosferi. Svi mi dobro znamo koliko je bitno bratstvo i prijateljsvo između BiH i Turske. Hvala svima koji to svojim djelima svakodnevno naglašavaju i zaista mi je drago što sam danas ovdje da još više učvrstimo naše prijateljstvo,” kazao je ambasador Erginay.
Komandant Turske vojne misije u BiH, brigadir Savas Celepolu, kazao je da mu je drago što su učestvovali u projektu i što je sala danas osbosobljena za korištenje.
“Postojala je potreba za ovim projektom i drago nam je da smo se mogli uključiti, Bitno je da je sala sada funkcionalna i da će koristiti učenicima,” kazao je Celepolu.
U fiskulturnoj sali škole na Hridu je urađena kompletna sanacija, postavljena hidroizolacija i potrebne podloge, te finalna ugradnja plave gumene podloge. Zamijenjena su rasvjetna tijela i postavljeni novi reflektori, sala je okrečena, sanirani su radijatori i postavljena zaštita, a u sali je i sav potrebni sportski mobilijar.
Direktor škole Kerim Fejzagić je tokom ceremonije otvaranja sale, ambasadoru Erginayu i brigadiru Celepoglou uručio prigodne zahvalnice.

Zahvalnica za nj.e.Cihada Erginaya Zahvalnica za brigadira Savasa Celepoglua

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630