Načelnik Hadžibajrić uručio serverski uređaj PS Stari Grad


25. 1. 2010

Kao što je i obećao krajem prošle godine, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, uručio je komesaru Policijske stanice Stari Grad Sejfi Šehoviću, serverski uredjaj HP ML350G5 sa licenciranim operativnim sistemom Windows Server 2008.
 


Primopredaji je prisustvovao i načelnik Prve policijske uprave – PS Centar i PS Stari Grad, Ćamil Harbinja koji je pohvalio dobru saradnju koju PS Stari Grad ima sa Općinom.
„Policajci se susreću sa određenim problemima u radu, a to je, u prvom redu, nedostatak materijalno-tehničkih sredstava ,opreme, voznog parka i sl. Današnja donacija Općine Stari Grad će nam dobro doći, a raduje me obećanje Načelnika da u narednom vremenskom periodu ovoj Policijskoj stanici doniraju i dva motocikla,“ rekao je načelnik Harbinja.
O karakteristikama doniranog uređaja govorio je Jasmin Taslidžić, stručni savjetnik za sigurnost informacionog sistema i edukaciju i v.d. šefa Odsjeka za informacioni sistem u Općini Stari Grad:
„ Riječ je o serverskom uređaju brand marke HP ML350G6 sa licenciranim operativnim sistemom Windows Server 2008, koji ima oko ½ Terabajta kapaciteta diskova. Serverski namjenski Xenon quadri procesor je brzine 2MHz,a uređaj je namjenjen da objedini upravljanje informacijama u ovoj Policijskoj stanici, te za efikasnu komunikaciju u strukturama koje ovdje djeluju. Svi podaci na serveru su bezbjedni i sigurni od uništavanja, „ rekao je Taslidžić.
 

Jasmin Taslidžić


Načelnik Hadžibajrić je naglasio da je njegovim dolaskom na poziciju načelnika Općine Stari Grad nastavljen pozitivni trend saradnje i pomoći PS Stari Grad, a samim tim i MUP-u Kantona Sarajevo.
„Krajem prošle godine svim općinama je upućen zahtjev Ministra kantonalnog MUP-a Željka Majstorovića, da se iznađu mogućnosti i da se pomogne Policijskim stanicama i obezbijede ovakvi uređaji. S obzirom da je početak nove, budžetske godine, u Općini Stari Grad smo izdvojili sredstva za nabavku servera i hitno reagovali. Vrijednost ovog uređaja je cca 7.500,00 KM. U narednom vremenskom periodu ćemo nastojati da nabavimo još dva motocikla za pripadnike PS Stari Grad,“ riječi su načelnika Hadžibajrića.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630