Delegacija pobratimske općine Mamak u posjeti Starom Gradu, najavljena pomoć poplavljenim gradovima


22. 5. 2014

Delegacija pobratimske općine Mamak iz Republike Turske nalazi se u posjeti Općini Stari Grad. Delegaciju predvodi načelnik Mesut Akgul, a prate ga pomoćnici načelnika, općinski vijećnici i predstavnici medija. Goste iz Mamaka danas su primili načelnik Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Dodik, zamjenik predsjedavajućeg Nermin Bjelak, te ostali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.
U srdačnom razgovoru gosti su se zahvalili na prilici da upoznaju Stari Grad i uzvrate ovom posjetom, s obzirom da je delegacija iz Starog Grada posjetila Mamak u augustu prošle godine, kada je i potpisan Sporazum o bratimljenju ove dvije općine.
Imajući u vidu tešku situaciju u našoj zemlji, s obzirom na brojna poplavljena mjesta i gradove, te veliki broj stradalih ljudi i onih koji su izgubili svoje domove, prijateljska Općina Mamak ponudila je pomoć. Načelnik Akgul se zanimao kako Mamak može pomoći Bosni i Hercegovini i šta je u ovom trenutku najpotrebnije, najavivši da su već zatražili od turskog Crvenog polumjeseca da uputi konvoj pomoći sa hranom i građevinskim materijalom koji bi trebao stići u našu zemlju za desetak dana.
Načelnik Hadžibajrić je detaljnije upoznao goste iz Turske sa posljedicama poplava i brojem žrtava u poplavljenim područjima, napomenuvši da će Bosni i Hercegovini pomoć trebati i kasnije, kada se stanje djelimično normalizuje, i zamolio prijateljsku Općinu da se i tada angažuju.
Akgul je uručio načelniku Hadžibajriću vazu sa grbom Općine Mamak i sliku orla sa stilizovanim krilima i krasnopisom kakva krasi i njegov kabinet, a predsjedavajućem Dodiku tradicionalni suvenir sa motivima Općine Mamak.
Delegacija Općine Mamak će danas posjetiti Tunel spasa Dobrinja-Butmir, a za sutra je planirana posjeta Travniku

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630