Uklonjen ruševni materijal nastao usljed padavina


12. 1. 2010

Kao što smo već pisali, obilne padavine prethodnih dana uzrokovale su brojne štete na području Općine Stari Grad, a naročito na ruševnim objektima. Najkritičnije lokacije bile su u MZ Vratnik i MZ Sumbuluša gdje je došlo do ponovnog urušavanja ruševnih objekata. Općinski štab Civilne zaštite je izlazio na teren na osnovu svake dojave građana i sačinjavao službene zabilješke, te ih upućivao nadležnim službama u dalju proceduru.
 

Ul. Saburina
Ul. Nafije Sarajlić


U ul. Nafije Sarajlić br. 7 dio ruševnog objekta bio je urušen na ulicu, zbog čega je glavna saobraćajnica bila zatrpana i blokirana. Pripadnici DVD „Vratnik“ su izašli na teren i zbog hitnosti slučaja, vršili uklanjanje materijala i u noćnim satima. Kako nam je rekao Namik Klino, predsjednik DVD „Vratnik“, pet vatrogasaca je radilo tokom cijele noći na uklanjanju ruševine i vraćanju srušenog materijala u ograđenu baštu pomenute kuće.
„Naši vatrogasci su prvo morali isjeći podove i grede u ručno ih ubaciti, a potom smo angažovali bager koji je prebacio šutu sa ulice. Narednog jutra smo pristupili uklanjanju ruševnog materijala kuće u ul. Saburina br.19. Ta kuća je gorjela već dva puta i mi smo je gasili. S obzirom da su podrumi kuće bili otvoreni i u njih su često ulazili prolaznici i djeca, prvo smo ih morali zatrpati kako bi izbjegli eventualne nesreće. Nakon toga smo uklonili grede i srušili zid, te odvukli sav ruševni materijal“, rekao je Klino.
Pored ovih radova, pripadnici DVD „Vratnik“ su jučer u jutarnjim satima riješili problem ruševnog materijala u ulici Luledžina br. 18.
 

Ul. Luledžina
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630