Otvoren renovirani fonokabinet u O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“


16. 12. 2009

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnik komandanta Turske vojne misije u BiH, pukovnik Džem Koyun otvorili su danas renovirani fonokabinet u O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“. Zahvaljujući donaciji Turske vojne misije u BiH obezbjeđen je novi školski namještaj za ovaj kabinet, te audio-vizuelni uređaji za rad učenika i nastavnika, za koje se može reći da su posljednja riječ tehnike.
 


Novootvoreni fonokabinet broji 30 radnih mjesta, a po otvorenju, učenicima i gostima je prikazan kratki promotivni film o Turskoj vojnoj misiji.Zahvalivši se na ovako značajnoj donaciji, načelnik Hadžibajrić je istakao da Republika Turska već odavno realizuje ovakve i slične projekte, i to ne samo u Kantonu Sarajevo, nego u cijeloj FBiH.

„Imajući u vidu da je Turska u potpunosti finansirala izgradnju javne česme „Bursa sebilj“, da su položili kamen-temeljac Bakr-babine džamije čiju će izgradnju također u potpunosti finansirati, kao i obećanje da će u narednoj godini opremiti dvije ambulante na području Starog Grada, jasno je da se tu radi o iskrenim prijateljima koji svoju ljubav i privrženost prema našoj zemlji pokazuju djelima, a ne praznim riječima“, rekao je načelnik Hadžibajrić.
Renovirani fonokabinet će znatno olakšati rad jer, po prvi put na ovim prostorima, putem računara je omogućena dvosmjerna komunikacija između nastavnika i učenika na domaćem i stranom jeziku.
 


„Saradnja sa školama u BiH za Tursku nije ništa novo. Ta saradnja traje od dolaska naših vojnika u ovu zemlju. Mi želimo da Vaša djeca uče strane jezike, a među njima i turski. Kada škole iznesu zahtjeve prema našoj zemlji, Turska vojna misija u BiH se potrudi da nađe najbolje rješenje i da Vam izađemo u susret, a tako će biti i ubuduće,“ riječi su pukovnika Koyuna.

U četvrtak, 17.12.2009. godine u 11:00 sati, načelnik Hadžibajrić će otvoriti fonokabinet i obnovljene učionice u OŠ „Edhem Mulabdić“ u ulici Konak 1.
Otvorenju će prisustvovati premijer FBiH Mustafa Mujezinović i komandant brigade Turske vojne misije u BiH, brigadir Ibrahim Sahinol.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630